Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 275 (8499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări

Flutur: Centura orașului Gura Humorului a primit acordul de mediu și va fi prima investiție din Autostrada Nordului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a primit marți acordul de mediu pentru șoseaua de centură a orașului Gura Humorului. Acordul a fost emis de Agenția pentru Protecția Mediului Suceava și i-a fost înmânat lui Gheorghe Flutur în cadrul unei ședințe care a avut loc la Consiliul Județean, în cadrul căreia au fost prezentate stadiile proiectelor pentru autostrada Pașcani – Suceava – Siret, al variantei de ocolire Gura Humorului și al altor investiții în infrastructură din județ. La ședință au participat secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, și șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol. După ședință, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că varianta ocolitoare a orașului Gura Humorului va avea o lungime de 10 kilometri și va fi parte din Autostrada Nordului. ”Această variantă ocolitoare este în regim de autostradă. Și așa cum la Bacău a început autostrada A7 cu centura ocolitoare, așa și aici, în județul Suceava, autostrada Nordului va începe cu varianta de la Gura Humorului”, a spus Gheorghe Flutur. El a subliniat faptul că din momentul de față șoseaua de centură a orașului Gura Humorului intră în linie dreaptă.

Gheorghe Flutur a mai precizat că tot în cadrul ședinței de marți s-a discutat și de drumul expres Suceava – Botoșani, investiție la care Consiliului Județean Suceava este lider de proiect. „Zilele viitoare vom delibera cine este câștigătorul licitației pentru întocmirea documentației pentru acest drum expres”, a afirmat Flutur. El a adăugat că a discutat cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, și despre construcția unui drum drumul paralel cu frontiera cu Ucraina, de la Vicovu de Sus spre Climăuți și până la Siret, cu legătură la Autostrada A7. „Este un drum care ne va ajuta să colectăm traficul care vine din Ucraina, pentru a nu mai ajunge spre Milișăuți și Rădăuți, pentru a nu se mai aglomera această rută, așa cum se întâmplă din păcate astăzi. Am discutat aceste lucruri și am stabilit niște pași”, a precizat președintele CJ Suceava. El a ținut să le mulțumească ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, și oficialităților venite la Suceava, asigurându-i pe aceștia de toată colaborarea CJ Suceava pentru aceste proiecte.

 

•        Secretarul de stat Ionel Scrioșteanu: Drumul paralel cu frontiera cu Ucraina va fi ca o șosea de centură pentru mai multe localități din zonă

 

Prezent la ședința de marți, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a spus că CJ Suceava este printre puținele instituții din țară care și-au asumat implementarea unor proiecte majore de infrastructură, autostrăzi și drumuri expres. „Mă bucur că echipa CJ Suceava împreună cu domnul președinte Gheorghe Flutur reușește să performeze și să ne sprijine în implementarea unor proiecte majore cum este A7 și continuarea acestui proiect până la Siret, la granița cu Ucraina”, a spus Ionel Scrioșteanu. El a făcut referire la viitorul drum paralel cu frontiera cu Ucraina, care va asigura legătura între Vama Vicovu de Sus și autostrada A7, la Siret. „Acest proiect vine ca o adevărată centură ocolitoare pentru câteva localități care sunt tranzitate astăzi de traficul dinspre Ucraina”, a arătat Scrioșteanu. El a precizat că tot la ședința de la Suceava s-a discutat și despre înființarea unor zone de dezvoltare economică care să asigure un export către zona de nord a județului Suceava și spre Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Centura orașului Gura Humorului a primit acordul de mediu și va fi prima investiție din Autostrada Nordului.
 Vizualizări articol: 1063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Flutur: Centura orașului Gura Humorului a primit acordul de mediu și va fi prima investiție din Autostrada Nordului2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei