Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 275 (8499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Angajații Casei de Pensii Suceava vor protesta zilnic timp de două ore pentru a solicita egalizarea salariilor cu ale celor din instituția centrală

Miercuri, 22 Noiembrie 2023 (13:47:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajații Casei Județene de Pensii Suceava vor protesta zilnic timp de două ore pentru a solicita egalizarea salariilor cu ale celor din instituția centrală. După ce în urmă cu două săptămâni au inițiat o formă de protest prin care în fiecare zi ieșeau în fața instituției pentru a protesta timp de o oră, începând de miercuri, 22 noiembrie, salariații acestei instituții și-au extins protestul pe perioada a două ore, între 8:00 și 10:00.

Pe timpul protestului, activitatea Casei Județene de Pensii Suceava nu a fost întreruptă.

Salariații Casei de Pensii protestează față de parcursul legislativ al proiectului de lege privind completarea art. 141 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul în care „personalul caselor teritoriale de pensii să beneficieze, prin asimilare, de aceleași drepturi salariale ca și personalul din cadrul Casei Naționale de Pensii, stabilite potrivit legislației  privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”. Într-un comunicat de presă se precizează că acest proiect de lege a primit aviz negativ din partea Guvernului României, la Senat a fost respins, urmând să intre și în dezbaterea Camerei Deputaților. „Intenția noastră nu este aceea de a perturba activitatea curentă, având în vedere că nu se întrerupe activitatea de relații cu publicul și nici activitatea internă, și nu intenționăm să prejudiciem în nici un fel interesele beneficiarilor noștri, ci doar să ne facem auzite nemulțumirile noastre cu privire la lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivat și nediscriminatoriu, care a condus la o situație inacceptabilă astăzi, la nivel de case teritoriale de pensii”, se arată în comunicat.

Protestatarii mai arată că la o analiză a salariilor celorlalți funcționari publici cu aceeași încadrare din alte ministere se poate observa că în prezent aceștia beneficiază de salarii nete cu mult mai mari decât ale celor din Ministerul Muncii, respectiv din casele teritoriale de pensii, salariile fiind stabilite în baza aceleiași legi, respectiv Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„S-a ajuns la aceasta situație, respectiv la salarii mai mari cu 1.000-3.000 de lei net, pe considerentul că celelalte ministere au obținut prin hotărâri de guvern sau ordin de ministru asimilarea salariilor la nivel central, de minister sau agenție, după caz. La nivel local chiar și cei din administrația locală sau județeană au salarii net superioare, în condițiile în care dețin tot calitatea de funcționari publici”, au mai transmis protestatarii de la Casele de Pensii Județene.

Aceștia susțin că există un sentiment de profundă nemulțumire, generat de  salariu nemotivant, creșterea volumului de muncă și imposibilitatea recompensării muncii peste durata programului normal de lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajații Casei de Pensii Suceava vor protesta zilnic timp de două ore pentru a solicita egalizarea salariilor cu ale celor din instituția centrală.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajații Casei de Pensii Suceava vor protesta zilnic timp de două ore pentru a solicita egalizarea salariilor cu ale celor din instituția centrală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei