Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 275 (8499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Întrunire a Centrului Național de Competențe și soluții pentru dezvoltarea orașelor inteligente neutre climatic, la sediul Primăriei Suceava

Miercuri, 22 Noiembrie 2023 (11:43:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna aceasta, la sediul Primăriei municipiului Suceava a avut loc o întrunire a Centrului Național de Competențe și soluții pentru dezvoltarea orașelor inteligente neutre climatic - NetZeroCities.

La eveniment au participat reprezentanții celor 12 instituții componente, printre care Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, Universitatea Tehnică București,  Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, companiile Orange și Bosch, dar și coordonatorii proiectelor componente ale centrului.

În cadrul întâlnirii au fost abordate principalele direcții de acțiune ale proiectului NetZeroCities - Centrul Național de Competențe și soluțiile pentru dezvoltarea orașelor inteligente neutre climatic, respectiv Guvernanță, Energie, Clădiri rezidențiale, Mobilitate.

”Experții în domeniile transport, eficiență energetică, clădiri inteligente, digitalizare, mobilitate urbană doresc colaborarea cu municipiul Suceava pentru implementarea proiectelor finanțate pe fonduri nerambursabile.

De asemenea, s-a stabilit încheierea unor parteneriate între mediul universitar și cel privat pentru depunerea cererilor de finanțare a unor proiecte pilot finanțate în cadrul proiectului Horizon Europe”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Concret, s-a hotărât înființarea unei aplicații de tip "tablou de date", care să permită autorităților publice locale obținerea de date în timp real referitoare la stadiul proiectelor de investiții, monitorizare trafic, monitorizare calitate aer, zone de conflict în trafic, disfuncționalități ale utilităților publice, evaluare și monitorizare decizii locale ale primăriei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întrunire a Centrului Național de Competențe și soluții pentru dezvoltarea orașelor inteligente neutre climatic, la sediul Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întrunire a Centrului Național de Competențe și soluții pentru dezvoltarea orașelor inteligente neutre climatic, la sediul Primăriei Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei