Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 275 (8499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Rune, Forrest, Rune!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Între meciurile de paradă ale naționalei, ultimele din campanie, strecor Turneul Campionilor, mai bine zis încheierea lui. Pre-vi-zi-bi-lă. Pe model Simona&Serena, de care și-au amintit toți. Când Rune a avut minge de break la 5-5 în decisiv, mi-am spus că Sinner ne-a luat prin învăluire și că într-adevăr meciurile de tenis se pierd sau se câștigă de la o minge. Acela ar fi trebuit să fie momentul, italianul a și servit cu mingea a doua, dar Rune n-a pus returul în teren. Și de aici totul a luat o turnură pro-Djokovic. Tot turneul, adică. O turnură inconturnabilă, dacă îmi permiteți exprimarea. Sinner a câștigat game-ul, a făcut break, iar liderul tenisului actual și pentru totdeauna a primit a doua șansă. Afirmasem că Djokovic nu va avea meci ușor la Torino. În grupe, așa a fost, toate meciurile de trei seturi, din care unul pierdut. Dar apoi? Cred că Nole crede în semne, a luat învierea sa ca pe o misiune încredințată de zeii tenisului. Întâlnirea cu un Alcaraz aparent redivivus, din semifinală? A stat în puncte până la limita limitei, când mingii întoarse din morți trebuia să-i aplice spaniolul lovitura de grație, doar că... Alcaraz nu atinsese nivelul din vară, la Cincinnati, când pierdea de la minge de meci cu Djokovic, dar numai pentru că nu voia să câștige oricum, ci neapărat spectaculos. Așa că acum spaniolul a ratat ultima lovitură în câteva schimburi absolut demențiale, ceea ce i-a indus ideea muncii în zadar. Practic, se lupta cu Nemo din Matrix. Totuși, scorul a fost drastic față de cum s-a simțit meciul. Nu la fel au stat lucrurile în finala cu Sinner. Să ne amintim, Serena a spulberat-o pe Simona, cea care o resuscitase, răzbunând inclusiv ”lăptăreasa” din grupă! Exact așa s-a întâmplat și acum. Lui Sinner îi spusese Medvedev la fileu, în semifinală, ”prea bun”, dar în fața lui Djokovic a fost re(a)dus la rolul de învățăcel. Cu toată tableta și statisticile lui Cahill, a existat ceva care nu poate fi cuprins de tactică: sârbul și-a comandat la finală un serviciu intangibil care a săpat ca în nisip în încrederea lui Sinner! Chiar ar trebui studiat acest lucru la nivel metafizic, cum a fost posibil?! Dar există și calea simplă de a explica inexplicabilul, parafraza din titlu după Forrest Gump.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rune, Forrest, Rune!.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Rune, Forrest, Rune!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei