Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 275 (8499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul AUR Doru Acatrinei îi solicită premierului Ciolacu să se implice personal pentru construcția autostrăzii Pașcani – Siret

Miercuri, 22 Noiembrie 2023 (19:11:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei i-a solicitat premierului României să se implice personal în construcția autostrăzii Pașcani – Suceava – Siret în condițiile în care în Planul Național de Redresare și Reziliență nu se va mai putea modifica traseul acestui drum de mare viteză. Doru Acatrinei a arătat că din interpelările adresate de parlamentarii AUR Suceava către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, rezultă că Suceava nu va avea autostradă în viitorul apropiat și că un segment de 29,3 km, de la DN 2H și până la Siret, este prevăzut a fi un drum expres, iar de la DN 2H până la Suceava, pe 26,4 km, va fi un drum de tip autostradă, „dar nu autostradă”. „Este cunoscut că din cauza accidentelor pe actualul drum Focșani-Buzău au fost introduse separatoare de sens și a fost făcut un așa-numit <profil de autostradă> pentru acest drum, cu alte cuvinte un drum de tip autostradă, dar nu autostradă. Acum vedem că această practică tinde să fie extinsă și peste un prezumtiv drum Suceava - DN 2H de 26,4 km”, a declarat Acatrinei.

El i-a solicitat premierului României să își pună parlamentarii PSD să scoată din sertarele Camerei Deputaților Legea 48/2021 privind aprobarea obiectivului de investiții și dezvoltarea infrastructurii rutiere “Autostrada A7 - Siret - Suceava - Dolhasca - Paşcani – Bacău – Focșani – Buzău – Ploiești - București”, inițiativă legislativă a partidului AUR.

„O problemă majoră o constituie faptul că tronsonul Siret – Pașcani nu are finanțare prin PNRR și din cauza faptului că autoritățile județene aveau alte priorități la acea vreme, iar în școlile din județul Suceava se vorbea și se vorbește despre organizarea de excursii la Bacău sau la Pașcani ca să poată să vadă elevii autostrada A7”, a declarat deputatul AUR de Suceava.

El consideră că în condițiile în care tronsonul Siret-Pașcani „este un proiect adăugat”, această investiție nu a început și nu va începe prea curând.

„În tot acest context adoptarea acestei propuneri legislative L48/2021 s-a dovedit o necesitate și singura garanție că, atunci când veți pleca din fotoliul de prim-ministru, această autostradă se va mai realiza vreodată”, a precizat Doru Acatrinei. În final, acesta i-a cerut premierului să spună clar când le va da undă verde parlamentarilor PSD să aprobe legea inițiată de AUR pentru construirea unei autostrăzi și pe tronsonul Pașcani – Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul AUR Doru Acatrinei îi solicită premierului Ciolacu să se implice personal pentru construcția autostrăzii Pașcani – Siret.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul AUR Doru Acatrinei îi solicită premierului Ciolacu să se implice personal pentru construcția autostrăzii Pașcani – Siret5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei