Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 161 (8385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sucevean oprit în trafic și arestat sub acuzația că era lider al celei mai mari rețele de dealeri de droguri din zona Moldovei

Miercuri, 12 Iulie 2023 (21:14:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din Siret, a fost reperat în trafic de polițiștii de la Fălticeni, pe raza comunei Vadu Moldovei, într-un Mercedes cu care venea dinspre Bacău, mașina fiind trasă pe dreapta, iar cel căutat fiind identificat ca pasager în mașină.

Toader Petru Saviuc a fost ridicat din mașină și dus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Acestuia i s-a adus la cunoștință că este arestat în urma unei decizii a Curții de Apel București, care a admis o contestație a procurorilor de la DIICOT – Structura Centrală.

Saviuc este indicat drept lider al celei mai mari reţele de distribuţie de canabis din zona Moldovei, care acţiona din 2022 şi care vindea droguri în municipiile Iaşi, Bucureşti, Suceava şi Cluj-Napoca. Mai mulţi membri ai grupării au fost prinşi în luna martie, acum fiind arestaţi preventiv şi cei doi lideri.

„În cauză s-a reţinut faptul că, în anul 2022, bănuiţii ar fi iniţiat un grup infracţional organizat, la care ar fi aderat alte cinci persoane, în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

Grupul infracţional organizat ar fi acţionat pe două paliere, liderii asumându-şi rolul de a controla şi de a dispune modul în care membrii din palierul doi, cel de execuţie, îndeplineau sarcinile. De asemenea, în mai multe rânduri, cei doi bănuiţi ar fi achiziţionat, de pe teritoriul Spaniei, droguri de risc (canabis), pe care le-ar fi expediat, prin intermediul membrilor grupului, pe teritoriul României. Totodată, pentru a se proteja de o eventuală depistare, cei doi lideri ai grupului ar fi solicitat prezenţa pe teritoriul Spaniei a membrilor din eşalonul doi, care ar fi preluat efectiv coletele cu droguri, le-ar fi depus la firme de transport/curierat, utilizând date false de identificare, după care s-ar fi deplasat în ţară, pentru a le prelua de la destinaţie şi a le distribui în municipiile Iaşi, Bucureşti, Suceava şi Cluj-Napoca”, a arătat sursa citată.

Membri din eșalonul doi se află sub măsuri privative de libertate din luna martie. Doi sunt în arest preventiv, unul în arest la domiciliu şi doi sub măsura controlului judiciar.

Acest Teodor Petru Saviuc este indicat drept unul din cei doi lideri principali, cel care coordona activitatea și se deplasa în Spania, după marfă.

Saviuc mai este trimis în judecată pentru trafic de droguri și într-un dosar al procurorilor de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Suceava.

Marți, 11 iulie, seara, polițiștii de la Fălticeni au fost alertați că cel căutat se îndreptă spre aria lor de competență. Cel căutat era deja dat în urmărire, astfel că mai multe echipaje au instituit filtre în trafic. Filtrele au dus la identificarea și oprirea Mercedesului la Vadu Moldovei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean oprit în trafic și arestat sub acuzația că era lider al celei mai mari rețele de dealeri de droguri din zona Moldovei.
 Vizualizări articol: 5940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevean oprit în trafic și arestat sub acuzația că era lider al celei mai mari rețele de dealeri de droguri din zona Moldovei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei