Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 161 (8385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În Marea Britanie

O tânără din județ are nevoie de sprijin pentru a-și continua studiile masterale la Universitatea Cambridge

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără din comuna Stulpicani, Suceava, a fost admisă la un program de master al uneia dintre cele mai puternice universități din lume, Universitatea Cambridge, din Marea Britanie, instituție cu o vastă tradiție academică.

Mihaiela Crăcană vrea să urmeze un master în Educație - MPhil Knowledge Power and Politics in Education - domeniu de care este preocupată și pe care vrea să-l aprofundeze pe termen lung.

„Oferta de studiu la această universitate înseamnă enorm de mult pentru mine, reprezentând o șansă unică. Universitatea Cambridge este cunoscută pentru procesul de selecție strict și riguros, rata de acceptare în 2022 fiind de 20,8%. Am trecut de procesul de admitere în baza unei propuneri de cercetare, meritului academic și implicării în comunitate”, mărturisește Mihaela.

După ce a trecut cu brio toate probele admiterii, în prezent, examenul cel mai dificil rămâne cel financiar. Taxele de școlarizare, costurile traiului în Cambridge sunt prohibitiv de mari, astfel că orice ajutor este bine-venit și primit cu recunoștință.

Mihaiela face apel la toți cei care doresc să-i sprijine parcursul academic internațional, viitoarele cercetări și proiecte în domeniul educațional și al cetățeniei active, punând la dispoziție mai multe modalități de a dona.

 

„Îmi este aproape imposibil să reușesc să acopăr aceste costuri fără ajutorul celor din jur”

Pentru a fi admisă pe deplin la Universitatea Cambridge, deci, pentru a-și valida locul la universitate, Mihaiela trebuie să demonstreze că are posibilitatea de a-și acoperi taxa de școlarizare și costurile de trai.

Acestea sunt foarte ridicate (32.859 lire pentru taxa de școlarizare și 14.724 lire pentru costurile de trai), anii de după Brexit ridicând foarte mult taxele de școlarizare din Marea Britanie.

„Neavând privilegiul unui sprijin financiar semnificativ, îmi este aproape imposibil să reușesc să acopăr aceste costuri fără ajutorul celor din jur. Provenind din mediul rural și fiind primul membru din familie care urmează studii superioare, am luptat mereu pentru dreptul la educație.

Am crezut mereu în educație și întotdeauna am avut o dragoste aparte pentru studiu, crezând cu tărie că educația ne face mai buni și mai atenți cu cei din jurul nostru. De aceea, vă cer ajutorul dumneavoastră pentru a putea urmări în continuare excelența în educație și pentru a putea să-mi ating țelul de a sprijini tinerii în nevoie, de a aduce o contribuție pozitivă în viețile lor și de a promova cetățenia activă în școlile din mediul rural din România, în rândul tinerilor în general și în special al celor care provin din medii defavorizate.

Aspir ca după completarea studiilor să revin în România, iar cercetarea pe care intenționez să o desfășor să devină unul dintre elementele de prim-plan care să inspire reformele în sistemul educațional românesc în ceea ce privește cetățenia activă. În speranța unui răspuns pozitiv, vă mulțumesc din suflet”, este apelul tinerei sucevence.

 

Își dorește o carieră în cercetare în educație, politici și metodologii în domeniu

Mihaiela a absolvit în 2020 Universitatea Essex, din Marea Britanie, cu First Class Honours, echivalentul notei maxime în România, fiind premiată cu Recunoașterea Decanului pentru Excelență, un premiu pentru studenții care demonstrează excelență academică. De asemenea, aceasta a fost recompensată și cu Premiul Platinum Big Essex în 2020, cel mai înalt premiu obținut de un student, pentru activitățile extra-curriculare.

În 2020, pandemia a determinat-o să revină acasă, de unde lucrează remote în proiecte educaționale pentru Scout Society România, o asociație ai cărei beneficiari sunt tinerii. În 2021 a fost acceptată pentru un stagiu de practică în cadrul Parlamentului European, cu o durată de 5 luni.

Este pasionată și preocupată de tot ce ține de educație, politici și metodologii pentru educație, cercetare în domeniu și de cetățenia activă în rândul tinerilor din mediul rural/medii dezavantajate.

„Cercetarea pe care doresc să o derulez la Universitatea Cambridge abordează: 1) educaţia pentru cetăţenie ca una dintre formele de educație mediate prin școli; 2) felul în care structura metodologiei școlare poate contribui la nedreptăți sociale și la un deficit politic de cunoștințe și putere în rândul tinerilor în cazul în care materii școlare precum <Educație Civică> nu au în componența lor fuziunea dintre teorie și practică; 3) decalajele majore care există între copiii și tinerii din mediul rural și cel urban, când vine vorba despre oportunitățile civice, decalaje generate de structura disciplinei școlare <Educație Civică>, concentrată predominant pe teorie. Cred cu tărie că urmând acest curs de master și cercetând moduri de reconceptualizare a disciplinei școlare <Educație Civică> în școli, copiii și tinerii din mediul rural ar putea avea acces la șanse egale pentru a participa activ în societate, întru solidaritate, empatie și implicare”, a completat Mihaiela.

 

Modalități de a dona

Cine dorește să o sprijine pe Mihaiela în parcursul său academic internațional o poate face pe următoarele căi:

donație în cont LEI:

Titular cont: CRACANA MIHAIELA

Banca: CEC Bank

Adresa: CALEA VICTORIEI, NR. 13 SECTOR 3, BUCURESTI

BIC: CECEROBU  

IBAN: RO95CECEB00008RON1578351

sau prin platforma online https://www.gofundme.com/f/help-mihaiela-study-at-university-of-cambridge?utm_source=customer&utm_medium=copy_link&utm_campaign=p_cf+share-flow-1sau prin facebook - https://www.facebook.com/donate/805292690944113/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără din județ are nevoie de sprijin pentru a-și continua studiile masterale la Universitatea Cambridge.
 Vizualizări articol: 3143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
O tânără din județ are nevoie de sprijin pentru a-și continua studiile masterale la Universitatea Cambridge4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei