Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 144 (8368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Procesiunea „Calea Sfinților”, cu racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, începe astăzi la ora 18.00

Joi, 22 Iunie 2023 (12:32:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesiunea „Calea Sfinților”, organizată la sărbătoarea Aducerii moaștelor Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, va începe astăzi, de la ora 18.00. Racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou va fi purtată de clerici și monahi pe străzile orașului Suceava, pe următorul traseu: din curtea Catedralei Arhiepiscopale ieșirea cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou se va face pe strada Ion Vodă Viteazu- oprire la Biserica „Învierea Domnului” - strada Ana Ipătescu, cu opriri la Biserica Domnițelor și la intersecția cu strada Mirăuților- strada Petru Rareș, cu oprire la Biserica „Sfântul Dumitru” - strada Curtea Domnească – strada Vasile Alecsandri – strada Mihai Eminescu - oprire la Biserica „Sfântul Nicolae” - strada Mărășești -oprire la Biserica „Nașterea Domnului” (Catedrala) bulevardul George Enescu -strada Universității, oprire în intersecția Nordic- oprire în fața Universității „Ștefan cel Mare” - Bulevardul 1 Mai - strada Mihai Viteazu - oprire la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” - strada Trandafirilor – trecere prin parcarea Hotelului Bucovina - oprire la Prefectura Suceava -strada Mitropoliei - Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”.

Pelerinajul de sărbătoarea Aducerii moaștelor Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava durează patru zile, în care Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a pregătit un amplu program liturgic și cultural.

În dimineața zilei de vineri, 23 iunie, va fi săvârșită Sfânta Liturghie arhierească, iar de la ora 18:00 va avea loc un concert de muzică bizantină.

Programul liturgic va continua pe scena amenajată în incinta ansamblului monastic cu slujba de Priveghere în cinstea Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou și cu Sfânta Liturghie de noapte, oficiată în paraclisul Catedralei Arhiepiscopale.

Sâmbătă, 24 iunie, când este pomenită aducerea moaștelor Sfântului Ioan cel Nou în Cetatea Sucevei, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de mai mulți ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. Programul evenimentelor dedicate hramului Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” va continua cu Parastasul Voievozilor, slujbă de pomenire a domnilor Moldovei, săvârșită în Cetatea de Scaun a Sucevei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesiunea „Calea Sfinților”, cu racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, începe astăzi la ora 18.00.
 Vizualizări articol: 3723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procesiunea „Calea Sfinților”, cu racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, începe astăzi la ora 18.000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei