Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 144 (8368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spor

Directoarea Colegiului Silvic din Câmpulung, printre puținii profesori din țară cu punctaj maxim la gradația de merit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directoarea Colegiului Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, prof. Alina Cuciurean, este printre puținele cadre didactice din țară și singura din județ care a fost evaluată cu punctaj maxim la acordarea gradației de merit.

Prof. Alina Cuciurean a fost notată cu 150 de puncte pentru activitatea de la conducerea instituției de învățământ, documentele care îi atestă activitatea și rezultatele, depuse pe adresa Inspectoratului Școlar Suceava, însumând peste 1.000 de pagini.

Alina Cuciurean are peste 25 de ani vechime la catedră, ocupând fotoliul de conducere al instituției din Câmpulung în intervalul 2011 – 2012, 2015 – prezent. Aceasta predă discipline tehnice, de specialitate, din domeniul Silvicultură.

 

„În orice școală ești, se poate”

Gradația de merit este un spor consistent, care le asigură beneficiarilor un bonus financiar de 25% din salariu de bază, pentru o perioadă de cinci ani. Aceasta se acordă începând cu 1 septembrie, perioada evaluată fiind 2017 – 2022.

La nivel județean, din toamnă vor fi acordate 268 de gradații de merit pentru profesori, directori și personal IȘJ și 10 gradații pentru personal didactic, auxiliar, în total 278 de noi gradații de merit.

356 de dosare au fost depuse la Inspectoratul Școlar Județean de către oamenii școlii care doresc această recunoaștere profesională.

”Ceea ce vreau să menționez este că, în orice școală ești, se poate. Se poate să aduci rezultate, să scrii și să implementezi proiecte, să organizezi evenimente, olimpiade, să te implici și să ai colabărări bune cu instituțiile superioare. Cu atât mai mult cu cât în cazul nostru vorbim de o unitate unde nu avem elevii cu cele mai bune rezultate la admitere, provocarea este cu atât mai mare, însă se poate”, a punctat Alina Cuciurean.

Dosarul pentru concursul de acordare a acestei gradații este, de regulă, unul foarte amplu și include documente justificative, rapoarte etc. Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească profesorii și directorii sunt:Criteriul activităţilor complexe cu valoare instructiv-educativă (rezultatele elevilor, îmbunătățirea prezenței elevilor, educație incluzivă, inițierea și coordonarea de proiecte, participarea la elaborarea de manuale școlare,); Criteriul privind performanţe deosebite în inovarea didactică/management educațional (contribuţie la implementarea reformei curriculare, activitatea în comisii școlare, participări la comunicări, conferințe, simpozioane, etc); Criteriul privind activităţile extracurriculare şi implicarea în proiecte/programe de formare profesională (implementare/coordonare/participare la proiecte/programe de formare profesională, voluntariat, schimburi de experiență); Criteriul privind contribuţia la dezvoltarea instituţională (atragerea de fonduri europene).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directoarea Colegiului Silvic din Câmpulung, printre puținii profesori din țară cu punctaj maxim la gradația de merit.
 Vizualizări articol: 5651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Directoarea Colegiului Silvic din Câmpulung, printre puținii profesori din țară cu punctaj maxim la gradația de merit3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei