Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 144 (8368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur anunță că pe Piatra Șoimului de pe Rarău va fi construit un spectaculos punct de belvedere de tip skywalk

Joi, 22 Iunie 2023 (21:37:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că pe Piatra Șoimului de pe Rarău va fi amenajat un punct de belvedere spectaculos, de tip skywalk. Gheorghe Flutur a spus că astfel se continuă proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii turistice din județul Suceava, în care Rarăul reprezintă o zonă cu potențial important, recent fiind asigurat accesul prin cel de-al treilea drum spre Pietrele Doamnei, prin Izvorul Alb.

„În acest sens, Consiliul Județean Suceava inițiază realizarea unui proiect care să promoveze potențialul turistic al județului prin crearea unui punct de belvedere tip Skywalk în perimetrul Piatra Șoimului-Rarău ce va oferi posibilitatea unei cât mai bune vizualizări a întregului peisaj montan aflat în raza acestuia. Starea actuală de degradare și nesiguranță în exploatare în care se află acum punctul de belvedere impune luarea unor măsuri urgente de reamenajare și modernizare a acestuia”, a spus Gheorghe Flutur. El a precizat că a fost întocmit studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv, care va oferi posibilitatea vizualizării în condiții de maximă siguranță a priveliștilor spre masivul Giumalău, masivul Ceahlău, Pietrele Doamnei și vârful masivului Rarău.

Construcţia propusă, cu o suprafaţă de circa 37 mp, va fi compusă dintr-o pasarelă metalică ce se sprijină pe punctele disponibile ale amplasamentului, pardoseala fiind constituită din grilaj metalic zincat antiderapant care să permită circulația în siguranță, cu balustrada și mâna curentă din metal, iar platforma de observație va fi elipsoidală cu pardoseală de sticlă ce permite observarea completă a peisajului și cu balustradă din sticlă dublată parțial de una realizată din elemente metalice montate pentru a imita împletitura cuibului de șoim. De asemenea, construcția va fi dotată cu un totem informativ prevăzut cu panouri cu informații despre zonă și despre fauna și flora ce se regăsesc în zonă, cu un telescop și un turnichet pentru acces.

Flutur a precizat că investiția este necesară în condițiile în care în prezent, punctul de belvedere constă într-o amenajare modestă realizată înainte de anul 1989, alcătuită dintr-un parapet din țeavă și două băncuțe din scândură, întregul ansamblu fiind într-o avansată stare de degradare, cu un aspect necorespunzător și care nu conferă o stare de siguranță vizitatorilor. El a arătat că noul punct de belvedere va asigura condițiile optime pentru activități de agrement și relaxare într-un cadru adecvat, civilizat, modern și în siguranță a turiștilor și va contribui la creșterea numărului de vizitatori ai rezervației Rarău-Pietrele Doamnei. Investiția se va ridica la o sumă estimată de aproape 1,3 milioane de lei, banii fiind asigurați de Consiliul Județean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunță că pe Piatra Șoimului de pe Rarău va fi construit un spectaculos punct de belvedere de tip skywalk.
 Vizualizări articol: 1034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur anunță că pe Piatra Șoimului de pe Rarău va fi construit un spectaculos punct de belvedere de tip skywalk5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei