Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 125 (8349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Gala excelenței. 170 de olimpici și profesorii lor, aplaudați la scenă deschisă la evenimentul „Copiii pe primul loc”

Miercuri, 31 Mai 2023 (13:53:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei mai merituoși elevi suceveni au fost aplaudați la scenă deschisă în cadrul primei ediții a evenimentului „Copiii pe primul loc”, organizat de Fundația „Ana – Inimă de copil”, desfășurat marți, 30 mai, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”.

A fost un eveniment dedicat excelenței în educație, desfășurat sub imperiul emoțiilor, al recunoașterii, al performanței, care a împletit pe parcursul a două ore aprecieri, aplauze sincere și trăiri aparte.

Aproape 100 de elevi suceveni care au obținut premiile I, II și III în cadrul olimpiadelor școlare, etapa națională, au fost recompensați cu diplome și premii în bani. De asemenea, au fost laureați și doi ștefaniști merituoși care și-au adjudecat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori 2022.

În semn de recunoaștere a contribuției aduse prin îndrumarea și pregătirea olimpicilor, au fost onorați cu distincții circa 70 de profesori și directori care au ghidat pașii acestor copii.

Gazdă a acestei gale a fost vedeta de televiziune Andreea Marin.

 

 

·                   „Este despre voi, copii frumoși și deștepți”

 

 

„Copiii pe primul loc” este primul eveniment al Fundației „Ana – Inimă de Copil”, fondată și prezidată de Larisa Blanari, fundație care a primit numele fetiței acesteia și care reprezintă „un dar pentru o lume mai bună”.

„Evenimentul de astăzi este despre voi, copii frumoși și deștepți! Care ați ales să fiți cei mai buni, ați ales să fiți pe primul loc! Pentru mine acest lucru înseamnă că înțelegeți și prețuiți viața.

Îmi doresc foarte mult ca astăzi, împreună, să scriem prima pagină din istoria celui mai însemnat eveniment care prețuiește valorile sucevene.

Să fie această prima ediție un moment de referință care să ne deschidă ochii și sufletele pentru a ne apleca cu mai multă responsabilitate asupra eforturilor pe care le parcurg zi de zi acești copii minunați alături de familiile și dascălii lor.

Cu toții ați ales să fiți actori și nu spectatori în viața voastră! Si pentru asta vă prețuiesc nespus!”, a transmis Larisa Blanari, în debutul evenimentului.

 

 

·                   Prima inițiativă privată care premiază elevii suceveni

 

Performerii școlii sucevene au fost felicitați și de inspectorul școlar adjunct, prof. dr. Petru Crăciun, dascălul care înlesneşte calea spre performanţă la astronomie și astrofizică a elevilor suceveni.

Acesta a evidențiat faptul că evenimentul „Copiii pe primul loc” este prima manifestare privată care recompensează elevii merituoși, felicitând demersul curajos al Fundației „Ana – Inimă de copil” de a reuni toți elevii laureați la olimpiadele naționale, profesorii lor și directorii de școli.

Tot sub auspiciile performanței, a urcat pe scenă și Adrian Hănțăscu, elev al Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, membru din echipa națională de robotică a României, cu un palmares bogat în cadrul competițiilor internaționale din domeniu.

 

·                   Festivitatea de premiere

 

 

Festivitatea de premiere a adus în lumina reflectoarelor, rând pe rând, aproape 100 de elevi, premiați cu diplome și premii în bani.

Emotivi, câteodată pe alocuri stângaci, dar fericiți pentru laurii pe care îi culeg, elevii au primit distincțiile, au făcut poze și au primit aplauzele audienței.

„Vă felicit la rândul meu pentru rezultatele deosebite pe care le aveți. Știu că în spatele acestor premii nu stă doar pasiunea și dăruirea voastră, ci, în egală măsură, stau multă muncă și multe ore de studiu. Așadar vă felicit pe fiecare în parte și vă invit pe scenă pentru a vă ridica premiul”, a arătat Andreea Marin.

În partea a doua a spectacolului au urcat pe scenă și profesorii și directorii care au coordonat elevii olimpici.

 

·                   Mesaj din partea unui olimpic internațional, student în SUA

 

Tot în cadrul spectacolului de marți seară, audiența a urmărit pe proiectorul și ecranele led amplasate în partea din spate a scenei un mesaj video transmis de olimpicul internațional David Turturean, tocmai de la universitatea la care studiază fizica în prezent, Massachusetts Institute of Technology (MIT) – în Statele Unite ale Americii, instituție absolvită de peste 90 de deținători de premii Nobel.

Captivant deopotrivă a fost și discursul prof. Daniela Dungeanu, directoarea Colegiului National „Petru Rareș” Suceava, din care cităm un mic fragment: “Voi (n.r. -elevii) ne îndemnați să ne perfecționăm, ne îndemnați să fim mai buni decât suntem din punct de vedere profesional și de aceea mă aplec în fața voastră și vă mulțumesc”.


 

·                   Momente artistice

 

Programul artistic a început încă dinaintea evenimentului, invitații fiind întâmpinați la intrarea în foaierul clădirii Teatrului „Matei Vișniec” de “Royal Cvartet”.

Pe scenă, printre cei aproximativ 170 de elevi și profesori, s-au strecurat și două momente artistice de excepție, cu trupe de copii din județ: Ansamblul Folcloric “Gura Izvorului” de la Valea Moldoviței, care au încântat audiența cu “Jocurile Copilăriei” și Grupul de dans contemporan de la Omnia Ballet, care s-a calificat recent în finala ,,International Dance Talent Competition Italy” 2023.

A fost o seară plină de emoție. Și de o parte, și de cealaltă a scenei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gala excelenței. 170 de olimpici și profesorii lor, aplaudați la scenă deschisă la evenimentul „Copiii pe primul loc”.
 Vizualizări articol: 1352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Gala excelenței. 170 de olimpici și profesorii lor, aplaudați la scenă deschisă la evenimentul „Copiii pe primul loc”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei