Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 125 (8349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concert extraordinar In memoriam „Ciprian Porumbescu” – 140 de ani”, luni, la Casa de Cultură a Sindicatelor

Miercuri, 31 Mai 2023 (11:11:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc luni, 5 iunie 2023, de la ora 19:00, Concertul extraordinar In memoriam „Ciprian Porumbescu” – 140 de ani” - concert caritabil de strângere de fonduri - organizat de Corala „Ciprian Porumbescu” și Asociația „Sing Bucovina” din Suceava.

Corala „Ciprian Porumbescu”s-a calificat anul acesta  la World Choir Games în Coreea de Sud, o realizare remarcabilă și o onoare pentru cor, deoarece sucevenii vor fi din nou ambasadorii culturali ai României la cel mai înalt nivel. Concertul de luni va fi prezentat de actrița Daniela Nane.

Pe scena suceveană vor evolua artiști de seamă și colaboratori ai unor instituții de renume, precum Opera Națională din București și Iași, Filarmonica „George Enescu” sau Teatrul Bulandra din capitală, ei fiind invitații coriștilor suceveni. Împreună vor prezenta pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor lucrări muzicale care propun să aducă un omagiu vieții și creației lui Ciprian Porumbescu, precum și a altor compozitori români de seamă.

Managerul Coralei „Ciprian Porumbescu” și președintele Asociației „Sing Bucovina”, Ionuț-Vichentie Ilisoi, a spus că artiștii „au acceptat invitația de a susține performanța în muzica corală. Spectacolul se concentrează pe valorile naționale și pe importanța acestora. Totodată, este o ocazie specială pentru Corala <Ciprian Porumbescu> de a-și împărtăși pasiunea pentru muzică și de a promova patrimoniul cultural al Bucovinei”.

În cadrul concertului extraordinar de luni vor performa artiștii Ana Cebotari, Andrei Lazăr, Nicoleta Maier, Victor Zaharia, Valentina Tablan-Popescu și Alexandrina Stan, acompaniați la pian de Adina Florentina Alupei, Maestru Corepetitor al Operei Naționale Române Iași. Conducerea artistică aparține părintelui Lucian Tablan-Popescu, iar dirijor va fi Alexandru Semeniuc. Managerul coralei și producătorul concertului este suceveanul Ionuț-Vichentie Ilisoi.

Corala „Ciprian Porumbescu” are membri și colaboratori din șapte județe, precum și din Republica Moldova. Printre aceștia se numără artiști angajați sau colaboratori ai unor instituții prestigioase de muzică, cum ar fi Opera Română din Iași, Filarmonica „Moldova” Iași și Filarmonica de Stat Oradea.

Corul care duce mai departe numele compozitorului va concura pentru România, în luna iulie, la World Choir Games („Jocurile Corale Mondiale”) cu peste 300 de coruri din întreaga lume. Competiția are loc la Gangneung, în Coreea de Sud. Aceasta este cea mai mare competiție de muzică corală de pe glob, ce are la bază ideea Jocurilor Olimpice și este organizată de Interkultur, cea mai performantă și recunoscută entitate organizațională în domeniu.

Fondurile strânse în urma acestui concert vor ajuta la acoperirea costurilor logistice necesare deplasării celor 28 de coriști selectați.

„Prezența publicului, implicarea comunității și sprijinul oamenilor de încredere sunt fundamentale pentru susținerea performanței muzicale academice și pentru construirea viitorului cultural al copiilor noștri, în Suceava. Prin crearea unui mediu favorabil și prin promovarea muzicii academice, putem contribui la dezvoltarea și afirmarea talentelor locale, consolidând astfel moștenirea culturală a acestei comunități”, a transmis Ionuț-Vichentie Ilisoi. Pentru a afla mai multe modalități prin care puteți susține în mod concret participarea artiștilor suceveni la World Choir Games puteți accesa pagina de facebook „Corala Ciprian Porumbescu”. Biletele se pot achizitiona  de pe https://www.spectacoleiasi.ro/spectacole-iasi/concert-extraordinar-in-memoriam-ciprian-porumbescusau de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, iar prețul acestora este cuprins între 25 și 60 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert extraordinar In memoriam „Ciprian Porumbescu” – 140 de ani”, luni, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
 Vizualizări articol: 1263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concert extraordinar In memoriam „Ciprian Porumbescu” – 140 de ani”, luni, la Casa de Cultură a Sindicatelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei