Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 125 (8349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Zăbrenice și ștergare din Colecția Ioan Țugui”, expoziție la Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc

Miercuri, 31 Mai 2023 (12:04:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc va avea loc joi, 1 iunie 2023, de la ora 15:00, expoziția temporară „Zăbrenice și ștergare din Colecția Ioan Țugui”, eveniment organizat în colaborare cu Centrul Județean al Culturii Tradiționale Iași. Expoziția va fi vernisată cu ocazia sărbătoririi a 87 de ani de la fondarea Muzeului Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc.

 „Zăbrenice și ștergare din Colecția Ioan Țugui” este o „comoară” cu peste 500 de piese textile, unele vechi de peste 150 de ani, colecționate de pe întregul areal al județului de către cunoscutul profesor câmpulungean Ioan Țugui. Lucrările vor fi etalate pentru prima dată la Câmpulung Moldovenesc.

Cunoscut marelui public în principal pentru colecția sa de peste 5.000 de linguri de lemn și pentru Muzeul Lingurilor pe care l-a fondat, Ioan Țugui a colecționat și vase ceramice, numismatică și ștergare. „De la delicatele zăbrenice albe purtate pe cap, până la ștergarele ornate în culori vii, (unele țesute la jumătatea secolului XIX) noua expoziție temporară spune povestea unui meșteșug care dovedește măiestria femeilor din Bucovina. Vă așteptăm joi, 1 iunie, de la ora 15, în Grădina Muzeului, pentru vernisajul expoziției și pentru celebrarea frumoasei vârste de 87 de ani a dragului nostru Muzeu. Evenimentul este organizat cu sprijinul prietenilor de la Restaurant Mestecăniș / Domeniul Bogdan și Restaurant Bucovina”, au transmis organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Zăbrenice și ștergare din Colecția Ioan Țugui”, expoziție la Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Zăbrenice și ștergare din Colecția Ioan Țugui”, expoziție la Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei