Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 125 (8349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

CJ Suceava preia organizarea licitațiilor pentru construcția centurii orașului Gura Humorului și autostrăzii Suceava – Botoșani

Miercuri, 31 Mai 2023 (16:34:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava a aprobat, în ședința de miercuri, reactualizarea cu acte adiționale a protocoalelor pe care le are cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea construcției șoselei de centură a orașului Gura Humorului, care va fi parte din viitoarea Autostradă a Nordului și a autostrăzii Suceava – Botoșani. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că prin aceste reactualizări ale protocoalelor, CJ Suceava se va ocupa de licitațiile pentru construcția celor două tronsoane de autostradă.

Flutur a spus că tot prin aceste acte adiționale se va modifica și sursa de finanțare pentru cele două investiții. „Avem șansa să intrăm pe noua sursă de finanțare prin Programul de Transport 2021 – 2027, care devine și mai certă. Noi propunem pe de o parte schimbarea sursei de finanțare, dar și ca proiectul tehnic și execuția să fie scoase la licitație de Consiliul Județean Suceava pentru centura Gura Humorului și de CJ Suceava în asociere cu Botoșani pentru drumul expres în regim de autostradă Suceava – Botoșani. Aceste lucruri, o dată că au o certitudine mai mare cu sursa de finanțare și în al doilea rând putem să simplificăm perioada de organizare a licitație. CNAIR este extrem de ocupată la momentul ăsta și ei au solicitat această chestiune. Ei doresc să descentralizeze până la capăt chestiunile astea”, a explicat Gheorghe Flutur.

El a explicat că CJ Suceava și CNAIR au încheiate protocoale de colaborare pentru aceste investiții extrem de importante. Flutur a spus că pentru autostrada Suceava – Botoșani, Consiliul Județean Suceava este lider de proiect, valoarea estimată a investiției fiind de 172,5 milioane de euro. Președintele CJ Suceava a arătat că lungimea autostrăzii va fi de 20 de kilometri, va avea două noduri rutiere, patru poduri, șase subtraversări și va face legătura și cu zona aeroportului.

„E mare lucru să legăm Suceava de Botoșani prin această autostradă și să spui că poți să faci 20 de minute dintr-un oraș în altul. Iar Suceava – Botoșani va deveni o asociere cum este Galați – Brăila sau Timișoara – Arad, va deveni un pol de dezvoltare economică”, a explicat președintele CJ Suceava. Făcând referire la centura orașului Gura Humorului, Gheorghe Flutur a spus că documentația este finalizată, iar pentru a scoate la licitație această investiție mai este nevoie doar de acordul de mediu. Flutur a amintit că valoarea acestei investiții este estimată la suma de 430 de milioane de euro. „E o lucrare extraordinar de importantă, are două noduri rutiere, opt pasaje, 13 podețe, viaducte pe circa 5 kilometri și traversează trei localități, Frasin, Gura Humorului și Păltinoasa”, a spus Gheorghe Flutur. El a arătat că această șosea de centură este proiectată la profil de autostradă și va face parte din Autostrada Nordului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava preia organizarea licitațiilor pentru construcția centurii orașului Gura Humorului și autostrăzii Suceava – Botoșani.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ Suceava preia organizarea licitațiilor pentru construcția centurii orașului Gura Humorului și autostrăzii Suceava – Botoșani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei