Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 61 (8285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doi bărbați judecați pentru tentativă de fraude cu fonduri europene au scăpat de răspundere prin prescripția faptelor

Miercuri, 15 Martie 2023 (14:57:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi bărbați care au fost trimiși în judecată pentru fraude cu fonduri europene au scăpat de orice fel de răspundere. Dumitru Pintilie și Florin Canciuc au beneficiat de decizia Curții Constituționale cu privire la prescripția faptelor, astfel încât judecătorii de la Tribunalul Suceava au dispus încetarea procesului penal. Cei doi, reprezentanți legali a două societăți comerciale, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Suceava pentru tentativă la folosirea sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (autorat și complicitate).
”În contextul derulării unui contract cu finanțare europeană de ,,Amenajare și modernizare hale industriale”, în perioada septembrie 2014-15 ianuarie 2015, unul dintre inculpați, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi folosit și a prezentat, cu rea-credință, la ADR Nord-Est Piatra Neamț, o serie documente și declarații false și inexacte, cu scopul de a obține o cerere de rambursare în valoare de 1.005.329 lei. Concret, în etapa procedurii de achiziție, cei doi inculpați ar fi plăsmuit o ofertă comună, din partea unei Asocieri, întrucât societatea unuia dintre inculpați nu îndeplinea criteriile de calificare pentru a participa la procedură, dar intenționa să câștige contractul de lucrări singură. Pentru efectuarea lucrărilor, societatea respectivă fără experiență și utilajele necesare, ar fi preluat muncitori, contabili și personal autorizat chiar de la beneficiarul de proiect și ar fi încheiat alte 3 contracte de subcontractare cu alte societăți”, se arată într-un comunicat al DNA.
Plata nu a mai fost făcută pentru că, în momentul în care ADR Nord Est Piatra Neamț a solicitat clarificări, cei doi ar fi încercat să acopere, prin documente antedatate, neregulile constatate de autoritatea contractantă, determinând, în cele din urmă, sistarea plăților, rezilierea contractului de finanțare și sesizarea organelor de urmărire penală competente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi bărbați judecați pentru tentativă de fraude cu fonduri europene au scăpat de răspundere prin prescripția faptelor.
 Vizualizări articol: 946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi bărbați judecați pentru tentativă de fraude cu fonduri europene au scăpat de răspundere prin prescripția faptelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei