Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 61 (8285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Cine are o pisică”, cel mai recent volum publicat de scriitorul și jurnalistul Dumitru Brădățan

Miercuri, 15 Martie 2023 (11:27:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scriitorul și jurnalistul sucevean Dumitru Brădăţan (Dumi Brad) a publicat recent volumul „Cine are o pisică”,volum care reuneşte, aşa cum subtitrează autorul, „texte de ziar”. Scriitor cu o producție literară numărată: cărți și mii de articole, după cum afirma scriitorul Vasile Andru, este și omul a cărui operă „nu se măsoară în volume, ci în respirații metaforice, în scânteieri, în crâmpeie de iluminări. Rostirile lui Dumi Brad exprimă forță și anarhie. Viață fragedă și neant fraged”.

Textele din „Cine are o pisică” au fost publicate de-a lungul timpului în cotidianul Crai Nou. Coperta: Gustav Klimt- Iudita.

În stilul său nonconformist, Dumi Brad ne provoacă să parcurgem paginile acestui volum, ieșit de sub tipar la început de martie 2023 (tocmai pentru a fi oferit în dar iubitorilor de lectură) și să descoperim, încă o dată, „stilul său gazetăresc original”.

Așa cum scrie în postfața cărții prof. Andreea Ramona Aanei (Putna), Dumitru Brădățan ne uimește prin „prodigiosul har scriitoricesc, dar, mai ales, prin talentul desăvârșit în a trăi esențele vieții, dar doar de a exista”.

Prof. Aanei a mai adăugat în postfața volumului „Cine are o pisică” („Pisica este un animal care are două picioare în față, două în spate, două pe stânga și două pe dreapta”, spune Dumi Brad): „Cu timpul, nenumărate evenimente, articole de ziar și cărți semnate de Dumitru Brădățan mi-au oferit șansa de a mă-nfrupta din ideile, sentimentele și cunoștințele ce se-mpletesc în cultura acestui om”.

Nu ezitați să citiți cea mai recentă carte scoasă de sub tipar de Dumi Brad, născut la Drăgoiești, absolvent de Litere (română-spaniolă), Universitatea „Al. Ioan Cuza” Iași, 1978. Debut: Gheare de lumină (Fantezie după Blaga), Editura Didactică și Pedagogică, București, 1995 – Premiul Eminescu / Ministerul Culturii, 1996; Cărți tipărite (selectiv): Bătrânețe... ouă crețe, Concert de broaște, Prin Italia..., Arta de a freca menta, Drăgoieștii mei, Câinele de cărămidă, Cioban la stele, Viața, ca o orchestră, 60-90-60, Viața, un joc, Coteț, Vicii și delicii... Dumitru Brădăţan este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cine are o pisică”, cel mai recent volum publicat de scriitorul și jurnalistul Dumitru Brădățan.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Cine are o pisică”, cel mai recent volum publicat de scriitorul și jurnalistul Dumitru Brădățan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei