Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 20 (8244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Referitor la motivul decesului bebelușului după botez

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: „O contestație a raportului IML București este un demers firesc, pentru a avea o constantă a concluziilor”

Joi, 26 Ianuarie 2023 (13:53:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După publicarea raportului IML București, cu referire la motivul decesului bebelușului după botezul săvârșit la Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena" din cartierul Zamca, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis, printr-un comunicat de presă, câteva precizări. Reprezentanții Arhiepiscopiei susțin că întrucât raportul publicat de IML București este în contradictoriu cu cel de la Suceava, „o contestație a raportului este un demers firesc, pentru a avea o constantă a concluziilor”.  Tot în comunicat se precizează că ancheta nu este finalizată, motiv pentru care „părintelui Alexandru Mazarache nu îi poate fi aplicată o decizie, alta decât de permisiune de slujire”.  Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților își arată sprijinul necondiționat față de familia pruncului decedat, „ca datorie morală și firească, manifestată în relația credincios-Biserică”. De asemenea, se mai spune în comunicat că rânduiala săvârșirii Botezului nu a fost modificată, fiind transmisă preoților din eparhie doar o recomandare privind atenția sporită în cazurile în care pruncii au afecțiuni pe care părinții le fac cunoscute. „În cazul în care se va decide în sensul vinovăției părintelui Mazarache, se vor impune procedurile canonice și statutare în vederea sancționării”, a transmis pr. Alexandru Flavian Sava, reprezentat al Biroului de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: „O contestație a raportului IML București este un demers firesc, pentru a avea o constantă a concluziilor”.
 Vizualizări articol: 1048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: „O contestație a raportului IML București este un demers firesc, pentru a avea o constantă a concluziilor”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei