Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 287 (8204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 1100 de oameni la Urgență în vacanța de 1 Decembrie. Fiecare medic a consultat în 12 ore aproape 200 de pacienți

Marţi, 6 Decembrie 2022 (10:53:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a fost extrem de solicitată în minivacanța de Ziua Națională. Purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Dan Teodorovici, a declarat că din data de 30 noiembrie până în 5 decembrie, la ora 8.00, la UPU s-au prezentat 1.102 pacienți, dintre care 347 de pacienți cu vârsta mai mică de 17 ani și 755 cu vârste peste 17 ani. „Dintre toți pacienții care s-au prezentat, au necesitat internare doar 291”, a precizat dr. Teodorovici. UPU Suceava are doar 10 medici urgentiști, față de 18, cât ar fi minimum necesar pentru funcționarea în condiții optime, iar în zilele minivacanței au fost câte doi medici pe tură, cu excepția zilei de 30, când pe tura de zi au lucrat 3 medici, iar pe cea de noapte 2 medici. Asta înseamnă că în această perioadă fiecare medic din UPU a consultat aproape 200 de pacienți într-o tură de 12 ore.

De asemenea, dacă din 1.102 pacienți doar 291 au avut nevoie de internare, rezultă că problemele de sănătate ale celorlalți ar fi putut fi rezolvate la centrele medicale de permanență, fiind astfel degrevată Unitatea de Primiri Urgențe, unde medicii trebuie să se ocupe de afecțiunile care pun în pericol viața pacienților. Realitatea arată că oamenii preferă să meargă la spital, chiar și pentru afecțiuni minore, iar efectele imediate sunt creșterea timpilor de așteptare în UPU și epuizarea personalului medical. Doctorul Teodorovici a declarat că deși zilnic medicii urgentiști trebuie să consulte un număr foarte mare de pacienți, nu de asta se plâng, ci de atitudinea manifestată de unii dintre cei care vin la UPU.

„Noi consultăm toți pacienții care se prezintă, nu asta e problema. Deranjant este faptul că suntem blamați de pacienți și aparținători: că se așteaptă mult, că nu facem investigațiile pe care le vor, care nu se fac în UPU, precum RMN, că nu internăm pacienții care nu au nevoie de internare și nu vor să-i ia acasă pe motiv că nu are cine să îi îngrijească... La UPU Pediatrie e și mai rău, sunt veșnic scandaluri acolo. Părinții vin cu copilul cu febră 39 și apoi țipă la noi că îl lăsăm să aștepte, deși sunt alții înainte sau vin copii în stare mai gravă și sunt preluați prioritar”, a arătat medicul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1100 de oameni la Urgență în vacanța de 1 Decembrie. Fiecare medic a consultat în 12 ore aproape 200 de pacienți.
 Vizualizări articol: 1421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1100 de oameni la Urgență în vacanța de 1 Decembrie. Fiecare medic a consultat în 12 ore aproape 200 de pacienți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei