Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 287 (8204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Ioan Balan cere soluții urgente pentru găsirea unui furnizor de energie electrică la Spitalul Județean

Marţi, 6 Decembrie 2022 (09:00:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat miniștrilor Sănătății și Energiei, Alexandru Rafila, respectiv Virgil Popescu, cărora le cere soluții urgente în vederea găsirii unui furnizor de energie electrică pentru Spitalul Județean de Urgență Suceava.

”În ultimii ani, prin grija Consiliului Județean Suceava, Spitalul Județean de Urgență Suceava„Sfântul Ioan cel Nou” a beneficiat de investiții consistente și de dotări semnificative, fiind catalogat, în mod obiectiv, drept un spital la standarde europene. Mai mult decât atât, grație eforturilor pentru modernizarea și dotarea acestei unități sanitare, spitalul județean deservește sute de mii de locuitori din județ, care se adresează cu prioritate către cea mai modernă structură medicală din regiune. Criza energetică severă, care se manifestă cu intensitate și în România, a determinat nu numai o criză a prețurilor, ci și o criză a cantităților care sunt disponibile pe piață. Dacă în privința prețurilor, Guvernul României a adoptat cele mai bune soluții prin Ordonanța de urgență nr.27 din 18 martie 2022, cu modificările și completările ulterioare, în ceea ce privește cantitățile disponibile în piață sau dorința furnizorilor de a încheia contracte noi de furnizare cu marii consumatori au început să apară tot mai multe probleme”, a menționat Ioan Balan.

Deputatul liberal a adus în atenție situația de la cea mai mare unitate medicală din județ, care riscă să rămână fără furnizor.

”Spitalul Județean de Urgență Suceava „Sfântul Ioan cel Nou” nu a reușit, după două licitații consecutive derulate în luna octombrie și în luna noiembrie, să încheie un nou contract de furnizare de energie electrică, deși prețurile pe care le oferă unitatea sanitară sunt foarte mari. În aceste condiții riscurile pe care le comportă necontractarea imediată a cantităților de energie electrică asupra vieții și sănătății pacienților din Spitalul Județean de Urgență Suceava„Sfântul Ioan cel Nou” sunt enorme”, a arătat Ioan Balan.

În aceste condiții, parlamentarul sucevean vrea să știe ce măsuri vor lua cele două ministere astfel încât Spitalul Județean de UrgențăSuceava„Sfântul Ioan cel Nou” să poată contracta cât mai repede cantitățile de energie electrică necesare funcționării în condiții optime a unității sanitare. ”Care sunt motivele pentru care furnizorii de energie electrică din România, care în trecut concurau între ei ca să obțină un contract de furnizare cu o unitate spitalicească, nu au participat la niciuna dintre licitațiile lansate de S.J.U. Suceava?”, i-a întrebat Ioan Balan pe miniștrii Sănătății și Energiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan cere soluții urgente pentru găsirea unui furnizor de energie electrică la Spitalul Județean.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan cere soluții urgente pentru găsirea unui furnizor de energie electrică la Spitalul Județean1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei