Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 256 (8173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Montarea decorațiunilor de iarnă a început la Suceava, unde luminile vor fi aprinse pe 28 Noiembrie

Luni, 31 Octombrie 2022 (14:50:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mai puțin de o lună de zile, luminile decorative, de sărbătoare, vor fi aprinse la Suceava, încât pregătirile pentru montarea cupolei de lumini de pe esplanada centrală, dar și a multor altor elemente luminoase noi, recent achiziționate, sunt în toi.

Totuși, din cauza crizei energetice, montarea ornamentelor luminoase se va concentra pe zona centrală, iar autoritățile iau în calcul inclusiv reducerea intervalului de funcționare, pentru economii, după cum a precizat primarul Ion Lungu.

“Încă de la începutul anului a fost prevăzută în bugetul aprobat de Consiliul Local achiziția de noi elemente luminoase pentru decorațiunile de iarnă, inclusiv pentru bradul de Crăciun. Chiar dacă e o perioadă mai tulbure, de criză, avem nevoie și de ceva frumos, să ne însenineze. De aceea montăm decorațiunile de sărbători, aproape ca în anii anteriori, doar că mai concentrat pe zona centrală, unde sunt puse elementele noi. Ținând cont de faptul că noi am făcut deja economii serioase la electricitate încă de acum doi ani, prin modernizarea iluminatului public în tot orașul, fiind montate lămpi LED, nu e un consum atât de mare să avem iluminat ornamental de sărbători. Chiar și așa, luăm în calcul reducerea timpului de funcționare, doar în anumite intervale orare, pentru economii. Chiar de e o perioadă mai dificilă, nu renunțăm la decorațiunile de sărbătoare, care aduc o rază de bucurie în sufletele tuturor și fac parte din magia sărbătorilor de iarnă”, a precizat edilul-șef al municipiului Suceava.

Luminile de sărbătoare din oraș, inclusiv în bradul de Crăciun, vor fi aprinse pe 28 Noiembrie, când se marchează Unirea Bucovinei cu Țara.

Printre noile decorațiuni luminoase care urmează să fie montate se numără o arcadă luminoasă, pe structură de aluminiu, țurțuri luminoși, cu câte 150 de LED-uri fiecare, perdele și plase luminoase și numeroase tuburi luminoase.

Inclusiv decorațiunile din bradul care va fi adus în centrul Sucevei vor fi altele anul acesta, urmând să fie ornat cu aproape 150 de figurine bidimensionale, cu jocuri de lumini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Montarea decorațiunilor de iarnă a început la Suceava, unde luminile vor fi aprinse pe 28 Noiembrie.
 Vizualizări articol: 766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Montarea decorațiunilor de iarnă a început la Suceava, unde luminile vor fi aprinse pe 28 Noiembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei