Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 256 (8173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hotărârea Consiliului Local Bosanci care dijmuia imașul cu 250 de hectare, atacată în instanță de Prefectura Suceava

Luni, 31 Octombrie 2022 (13:20:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a ajuns la concluzia că Hotărârea de Consiliul Local nr. 90 a comunei Bosanci, prin care urmau să fie scoase din circuit 250 de hectare de imaș, hotărâre adoptată în ședința din 12 octombrie 2022, nu este una care să respecte legislația în vigoare. Ca atare, reprezentanții Prefecturii Suceava au înaintat acțiune la Tribunalul Suceava, Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, pentru revocarea HCL 90. În paralel, li s-a solicitat reprezentanților administrației publice locale din Bosanci să convoace o nouă ședință de Consiliu Local și să revoce respectiva hotărâre.

Din verificarea actelor ridicate de la Primăria Bosanci s-a constatat un șir întreg de nereguli în privința hotărârii de Consiliu Local în cauză. În ceea ce privește scoaterea celor 250 de hectare din circuit se arată că nu sunt precizate elementele de identificare și nu este prezentat un plan de amplasament întocmit cu respectarea prevederilor art. 278 din Ordinul ANCPI nr. 700/2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare, recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară. În plus, nu se face dovada că este inventariată în domeniul privat al unităţii administrativ-teritoriale (actul administrativ adoptat de Consiliul Local, extras de carte funciară) și nu se precizează dacă face parte din păşunea permanentă, declarată la 1 ianuarie 2007; în caz afirmativ, nu se face dovada întreprinderii demersurilor privind obţinerea avizelor de la instituţiile abilitate. Conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2013 pajiştile se folosesc pentru păşunatul animalelor şi producerea de furaje. Prefectura Suceava a mai găsit probleme și în ceea ce privește redactarea respectivei hotărâri. În concluzie, actul administrativ în cauză nu respectă condiţiile cerute de lege pentru valabilitate şi oportunitate.

Reprezentanții Prefecturii Suceava le-au transmis și o serie de recomandări consilierilor locali din Bosanci. ”Recomandăm să studiaţi cu maximă atenţie excepţiile privind scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a pajiştilor din extravilanul localităţilor, reglementate prin actele normative privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente”, este apelul transmis către Bosanci.

La ședința de Consiliu Local din data de 12 octombrie a fost votată propunerea primarului Neculai Miron de scoatere din circuit a 250 de hectare de pășune (în loc de 375 hectare, cât s-a intenționat într-o primă fază) pentru realizarea unui parteneriat cu firma Bluestone Investments Ltd. Pe această suprafață ar fi urmat să apară un parc fotovoltaic, sens în care a fost aprobată prin aceeași Hotărâre de Consiliu Local demararea procedurilor de delimitare parcelară, de evaluare și de întocmire a unui caiet de sarcini în vederea inițierii unei licitații pentru desemnarea unui partener care va realiza investiția.

Trebuie spus că proiectul s-a discutat hoțește, la capitolul ”Diverse”, și nu apărea pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local. Asta în condițiile în care cele trei asociații de crescători de animale din localitate au depus pe data de 6 octombrie o cerere la Primăria Bosanci prin care au solicitat expres să fie înștiințate despre data când se va discuta subiectul concesionării pășunii comunale, pentru a putea participa la ședință.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hotărârea Consiliului Local Bosanci care dijmuia imașul cu 250 de hectare, atacată în instanță de Prefectura Suceava.
 Vizualizări articol: 1283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hotărârea Consiliului Local Bosanci care dijmuia imașul cu 250 de hectare, atacată în instanță de Prefectura Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei