Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 256 (8173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amplu proiect de digitalizare a universității sucevene, prezentat în cadrul unei conferințe de presă la USV

Luni, 31 Octombrie 2022 (16:57:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un amplu proiect de digitalizare a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava a demarat la mijlocul lunii octombrie, fiind prezentat detaliat luni la prânz, în cadrul unei conferințe de presă la USV. Proiectul intitulat ”USV DIGITAL- Universitate digitalizată, Studenți conectați la profesii emergente, Viitor durabil” a fost prezentat de către prof . univ. dr. Mihai Dimian, prorectorul responsabil cu cercetarea al universității sucevene și director de proiect.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea unui centru digital inovator prin abordarea tehnologiilor avansate, în vederea creării condițiilor pentru lucrul în echipă în spațiul virtual, actualizarea/adaptarea conținuturilor și îmbunătățirea comunicării dintre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și studenții săi.

Valoarea totală acordată prin contractul de finanțare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență este de 22.886.429,03 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum de 19.232.293,30, 3.654.135,73 reprezentând valoarea TVA.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt dezvoltarea și optimizarea infrastructurilor digitale universitare și adaptarea programelor de studii în contextul alinierii la noile cerințe în educație și cercetare, precum și dezvoltarea și implementarea de programe de formare în domeniul competențelor digitale pentru studenți, personalul didactic și de cercetare al universității.

Între activitățile proiectului cea mai importantă este cea referitoare la achiziția de echipamente și dispozitive digitale necesare activității didactice și de cercetare a universității. În cadrul programului un număr mare de laboratoare  vor fi modernizate și se va crea infrastructură digitală pentru dotarea a 20 de amfiteatre cu echipamente audio-video. De asemenea, laboratoarele didactice informatice vor fi dotate cu grafică asistată de calculator, iar școlile doctorale vor beneficia de laptopuri și tablete noi. În cadrul universității sucevene proiectul se va mai concretiza în realizarea unui dispecerat de securitate în campus, cablarea structurată cu fibră optică a Corpului C, îmbunătățirea accesului wireless la internet în întreg campusul, modernizarea rețelei principale, dezvoltarea centrului de calcul și de date atât de necesar managementului integrat al activităților didactice hibride din campus, dezvoltarea programului pentru gestionarea școlarității și continuarea licențelor actuale de securitate cibernetică a USV.

Proiectul se va derula pe perioada a trei ani, cu închidere cel târziu la data de 31 decembrie 2025.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amplu proiect de digitalizare a universității sucevene, prezentat în cadrul unei conferințe de presă la USV.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amplu proiect de digitalizare a universității sucevene, prezentat în cadrul unei conferințe de presă la USV5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei