Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 256 (8173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susținere

Mirela Adomnicăi: Întotdeauna pensiile au crescut mai consistent când PSD a fost la guvernare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat că social-democrații au făcut întotdeauna o prioritate din creșterea pensiilor. Mirela Adomnicăi a ținut să mai transmită că întotdeauna pensiile au crescut mult mai consistent când PSD a fost la guvernare. „Acesta este adevărul și, indiferent cât de mult ar deranja, nu poate fi schimbat. Este o mare exagerare că adevărul spus de clipul respectiv ar destabiliza actuala Coaliție. PSD nu s-a referit la un partid anume, ci a evidențiat doar că <pentru dreapta creșterea pensiilor n-a fost prioritară>. Iar imaginea e elocventă, e vorba de vechiul PNL, al lui Orban și Cîțu, care a guvernat urmare a voinței președintelui Iohannis, care evident, nu e de stânga”, a spus Adomnicăi. Ea a precizat că „dreapta” mai înseamnă și USR, care, de asemenea, are o atitudine profund ostilă față de creșterea pensiilor, dovadă fiind și plafonul de 9,4% impus în PNRR.

În acest sens, Mirela Adomnicăi a evidențiat faptul că una dintre marile realizări sociale ale PSD din acest an va fi tocmai eliminarea din PNRR a pragului de 9,4% pondere a cheltuielilor în PIB cu pensiile. „În acest sens, se cristalizează deja o opinie favorabilă României, în urma insistențelor și explicațiilor liderilor și reprezentanților PSD, atât în întâlnirile cu exponenți din familia politică europeană a social-democraților, cât și la nivelul Comisiei Europene, în cadrul discuțiilor cu comisarii și înalții funcționari ai UE”, a precizat deputatul PSD de Suceava.

Mirela Adomnicăi a arătat că PSD a adus două argumente esențiale care justifică acest demers, respectiv faptul că nici o altă țară din Uniunea Europeană nu are o astfel de condiționalitate în PNRR, dar și faptul că nu este de acceptat faptul ca în următorii 50 de ani să existe astfel de constrângeri bugetare care efectiv să înghețe creșterea pensiilor. „Deja, la acest moment, România are o pondere a cheltuielilor cu pensiile în PIB de aproximativ 9,3%, în condițiile în care media europeană este consistent mai mare, de aproximativ 13%. PSD a considerat întotdeauna pragul respectiv este o măsură care condamnă la sărăcie, pe termen lung, cea mai mare parte a seniorilor țării, lucru absolut de neacceptat”, a spus Adomnicăi.

Ea a amintit că încă de la început PSD a denunțat pragul de 9,4% în PIB pentru pensii, considerându-l o absurditate, motiv pentru care i-a criticat pe cei care au inclus-o în PNRR. „Este vorba despre USR-istul Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, secondat de PNL-istele Violeta Alexandru și Raluca Turcan, în mandatele premierilor Orban, Cîțu”, a arătat deputatul PSD de Suceava. Mirela Adomnicăi a mai spus că ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, și-a asumat, încă de la preluarea mandatului, necesitate ajustării PNRR, în sensul eliminării respectivului prag.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirela Adomnicăi: Întotdeauna pensiile au crescut mai consistent când PSD a fost la guvernare.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Mirela Adomnicăi: Întotdeauna pensiile au crescut mai consistent când PSD a fost la guvernare1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei