Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 206 (8123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

”Bucovina în simbioză cu patrimoniul cultural”, tema expoziției de pictură lansate de artistul Roman Dimitrie

Vineri, 2 Septembrie 2022 (13:14:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul Galeriei de Artă din corpul A al Universității ”Ștefan cel Mare ” din Suceava (USV), joi seara a avut loc vernisajul expoziției de pictură purtând semnătura artistului plastic Roman Dimitrie. Expoziția s-a înscris în cadrul evenimentelor derulate la USV în timpul Conferinței Naționale a Bibliotecarilor din România, găzduită de universitate în perioada 31 august – 2 septembrie 2022.

Ideea organizării aceste expoziții în cadrul manifestărilor prilejuite de conferința bibliotecarilor a aparținut prof. univ. dr.  Sanda-Maria Ardeleanu, directorul bibliotecii universitare, directorului Direcției de Cultură Suceava, Antoniu Alexandru Flandorfer, prezentarea lucrărilor și a personalității autorului expoziției fiind făcută de criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc.

Expoziția prezintă 30 de tablouri semnate de artistul Roman Dimitrie, care locuiește și profesează în Rădăuți. Delia Ioana Leizeriuc a spus în prezentarea sa: ”Roman Dimitrie este absolvent al Facultății de Arte Plastice din Iași și al Institutului de Arte Plastice <Nicolae Grigorescu> din București și are la activ numeroase expoziții personale, fiind răsplătit în același timp cu aprecieri și diplome pentru rezultate impecabile obținute cu elevii la concursuri și olimpiade importante. Ca artist plastic el dispune de forță, stăpânire de sine și o mare ambiție, cu un caracter puternic și un simț practic deosebit, are imaginație și creativitate, inițiativă și abilitatea de a-i influența pe cei din jur. Pictura artistului Roman Dimitrie evocă și folosește tradiția, miturile, moștenirea spirituală ca pe un sprijin, ca pe un punct de plecare. Elementele întâlnite pe pânzele sale sunt realmente legate de moștenirea istorică și culturală a noastră, transmisă ereditar de străbunii noștri. Prin generozitatea sa pictorul ne oferă posibilitatea de a descoperi adevărul ascuns din noi, ceea ce ne ajută să avem o revelație cu privire la identitatea noastră culturală.”

Evenimentul a beneficiat de o numeroasă prezență, iar într-un astfel de moment,  când este pus în prim-plan un artist care o viață întreagă a fost dascăl și a conturat destinele unor elevi, prezența unor creații de port popular realizate de elevi a fost bine-venită. Creațiile de port expuse și admirate de public au fost meșterite cu sârguință de eleve ale Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni. Costumele create au fost cusute de elevele Marina Buză și Maria Magdalena Cuza, coordonate de instructoarea Ionela Scripcă, acestea primind diplome din partea organizatorilor. Audiența a fost încântată de interpretarea unei doine de către Gabriela Teișanu, alte două tinere eleve interpretând la nai și vocal piese din diferite repertorii.

Următoarea expoziției a artistului Roman Dimitrie își va deschide porțile la Galeria de Artă din Rădăuți, începând cu data de 17 octombrie, când va fi vernisată de criticul Delia Ioana Leizeriuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Bucovina în simbioză cu patrimoniul cultural”, tema expoziției de pictură lansate de artistul Roman Dimitrie.
 Vizualizări articol: 1164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Bucovina în simbioză cu patrimoniul cultural”, tema expoziției de pictură lansate de artistul Roman Dimitrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei