Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 206 (8123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Stan dă asigurări că există surse suficiente pentru finanțarea creșterii pensiilor

Vineri, 2 Septembrie 2022 (13:21:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a dat asigurări că pentru finanțarea creșterii pensiilor există suficiente surse financiare. Ioan Stan a făcut referire la pachetul de măsuri anunțat de PSD la începutul sesiunii parlamentare, el precizând că acestea reprezintă rezultatele analizelor și lucrărilor făcute de social-democrați și că miniștrii PSD au comunicat propuneri, nu decizii. „Sunt propunerile noastre pentru guvernare și urmează să fie discutate în Coaliție. Considerăm că este bine să avem propuneri pentru guvernare și că este o dovadă de imaturitate politică supărarea unora pentru sugestiile noastre”, a spus Stan.

El a precizat faptul că Ministrul Muncii, Marius Budăi, a acționat transparent când a anunțat propunerile pe care le va prezenta PSD în coaliția de guvernare. „Așa se face în democrație: se comunică public, nu pe ascuns! Este o dezbatere publică, iar cetățenii au dreptul să știe cu ce propuneri merge partidul nostru în Coaliție. De altfel, nu este pentru prima oară când PSD prezintă soluții. Avem convingerea că un partid responsabil încearcă tot timpul să facă propuneri și să promoveze soluții pentru cei care l-au votat și pe care îi reprezintă. Din acest punct de vedere, colegii noștri de la PNL nu trebuie să se supere pe noi”, a declarat președintele PSD Suceava.

El a arătat că PSD îi așteaptă pe liberali să vină cu un pachet de propuneri în Coaliție, care să fie dezbătut, iar în final să fie luate cele mai bune decizii pentru cetățeni, pentru că „așa este normal”.

Ioan Stan a subliniat faptul că toate propunerile PSD sunt fundamentate economic, dar și că există surse suficiente pentru finanțarea creșterii pensiilor. „Măsurile fiscale luate de ministrul Finanțelor în urmă cu o lună asigură creșteri de venituri la bugetul de stat și la bugetul de pensii. Creșterea salariului minim aduce ea însăși un plus la bugetul de pensii. În același timp, partidul nostru a venit cu soluții pentru combaterea speculei din sectorul energetic. Compensările uriașe plătite de stat la prețuri speculative, pe modelul propus anterior de Ministerul Energiei, sunt de trei ori mai mari decât impactul bugetar pentru creșterea pensiilor”, a declarat Stan. El a mai spus că PSD a propus soluții pentru rezolvarea acestei probleme astfel încât să rămână bani nu doar pentru pensii, ci și pentru investiții și pentru susținerea economiei. „În fond de asta ne-am și asumat intrarea la guvernare, ca să oferim soluții pentru creșterea economică a țării, pentru creșterea salariilor românilor, pentru creșterea pensiilor, a alocațiilor și a nivelului de trai în ansamblul său”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan dă asigurări că există surse suficiente pentru finanțarea creșterii pensiilor.
 Vizualizări articol: 847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan dă asigurări că există surse suficiente pentru finanțarea creșterii pensiilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei