Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 144 (8061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primarul Sucevei nu împarte nici anul acesta sarmale pelerinilor, dar le oferă apă

Miercuri, 22 Iunie 2022 (15:10:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tradiția împărțirii a mii de sarmale cu pâine și salată de sfeclă, precum și a mii de sticle de apă, de către primarul Sucevei, la poarta Mănăstirii Sf. Ioan, de Sânziene, pelerinilor veniți la rugăciune, rămâne o amintire și anul acesta. Întreruptă în 2020, din cauza puternicului focar de coronavirus înregistrat atunci la Suceava, scoasă din programul hramului Sucevei și în 2021, când încă mai erau impuse fel de fel de restricții, tradiția împărțirii sarmalelor nu va fi reluată anul acesta, chiar de nu mai sunt interdicții legale.

„Nu. Anul ăsta nu. Ca să nu mai dau satisfacție la cârcotași, nu. Anul ăsta nu dăm sarmale fiindcă pandemia nu se știe dacă a trecut sau nu. Ce vom avea noi, Primăria? Un cort cu mii de sticle de apă minerală, apă plată, ceai de la caz la caz dacă este rece, pe 23 și pe 24 iunie. Cortul va fi unde dădeam și până acum sarmalele: în poarta mănăstirii”, a spus primarul Ion Lungu, răspunzând întrebărilor formulate în acest sens în cadrul conferinței de presă de miercuri.

Obiceiul împărțirii de sarmale și apă minerală sau plată pelerinilor veniți la hramul Sucevei a fost păstrat de primarul Ion Lungu, împreună cu soția sa, Luminița, an de an, chiar din primul an de mandat, 2004.

Și alți suceveni au făcut adesea astfel de demersuri, încât este posibil ca unii să reia obiceiul anul acesta, în funcție de posibilitățile fiecăruia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Sucevei nu împarte nici anul acesta sarmale pelerinilor, dar le oferă apă.
 Vizualizări articol: 965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul Sucevei nu împarte nici anul acesta sarmale pelerinilor, dar le oferă apă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei