Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 144 (8061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Localnicii din Dorna Candrenilor, consultați și investigați gratuit de voluntari ai Crucii Roșii, cu „Caravana de Bine”

Miercuri, 22 Iunie 2022 (12:48:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Localnicii din comuna Dorna Candrenilor au beneficiat, timp de două zile, de consultații și investigații gratuite, acordate de „o echipă numeroasă de oameni inimoși din București și Suceava - medici, asistenți medicali, stomatologi, voluntari și personal angajat al Crucii Roșii Române”, după cum a declarat președintele Crucii Roșii Vatra Dorna, Petru Ariciuc.

„Caravana de Bine” a Crucii Roșii Române, căreia i s-a alăturat Asociația Merci Charity Boutique, cu cabinetul său stomatologic mobil, a ajuns marți în județul Suceava și s-a instalat la Căminul Cultural din Dorna Candrenilor. Locuitorii au avut astfel acces  gratuit la consultații medicale pentru cardiologie – EKG, medicina internă– ecograf, oftalmologie, diabetologie, pediatrie, prevenire și tratament stomatologic pentru copii și măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei.

Primarul din Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea, a declarat că în prima zi, marți, au fost consultați 105 oameni, dintre care 25 de copii, iar a doua zi, până la amiază, fuseseră consultați alți aproximativ 50 de oameni. Dănuț Candrea a relatat că uneia dintre persoanele consultate medicii i-au descoperit un infarct „dus pe picioare” și au solicitat imediat o ambulanță pentru internare în spital și tratament de specialitate. „Este excelentă inițiativa Crucii Roșii. Le mulțumesc domnului Petru Ariciuc și doamnei Raluca Buzea, manager proiecte Educaţie pentru Sănătate de la Crucea Roşie România pentru că au ales comuna noastră pentru Caravana de Bine”, a afirmat primarul.

Președintele filialei Crucea Roșie Vatra Dornei, Petru Ariciuc, a spus că alegerea comunei Dorna Candrenilor s-a făcut pe baza unor criterii care să ajute la investigarea stării de sănătate a populației post-Covid-19. Printre acestea se numără rata de vaccinare anticovid sub 30% și existența unei școli cu peste 100 de elevi. A contat, de asemenea, buna colaborare, de-a lungul timpului, dintre autoritățile locale și Crucea Roșie.

„Caravana de Bine” face parte din campania națională de promovare a sănătății în comunitățile rurale și este implementată de Crucea Roșie Română cu sprijinul financiar al organizației United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Localnicii din Dorna Candrenilor, consultați și investigați gratuit de voluntari ai Crucii Roșii, cu „Caravana de Bine”.
 Vizualizări articol: 1170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Localnicii din Dorna Candrenilor, consultați și investigați gratuit de voluntari ai Crucii Roșii, cu „Caravana de Bine”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei