Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 144 (8061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur anunță un proiect de 69 de milioane de euro pentru modernizarea drumurilor Fălticeni – Mălini și Gura Humorului – Mălini

Miercuri, 22 Iunie 2022 (14:58:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, miercuri, împreună cu o echipă din cadrul instituției pe care o conduce, la o ședință care a avut loc la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est cu privire la alocările financiare pentru această regiune prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Gheorghe Flutur a spus că în cadrul întâlnirii, desfășurată în prezența conducerii ADR Nord-Est, s-a evidențiat faptul că cele șase județe din regiunea de Nord – Est vor avea la dispoziție o alocare financiară de 1,7 miliarde de euro.

„Consiliul Județean Suceava a prezentat un număr mare de proiecte, pornind de la cele de reabilitare energetică, digitalizare, reabilitarea rețelelor utilitare, apă, canal și gaze naturale din județul Suceava, precum și proiecte de infrastructură rutieră. Referitor la proiectele de infrastructură rutieră, în cadrul întâlnirii am prezentat un proiect pentru care avem documentația întocmită, pentru reabilitarea tronsoanelor de drumuri care fac legătura între Fălticeni și Mălini, prin Horodniceni și Cornu Luncii și între orașul Gura Humorului și Mălini, prin Valea Moldovei și Slatina. Proiectul include și modernizarea podului de la Cornu Luncii, peste râul Moldova”, a spus Gheorghe Flutur. El a arătat că valoarea estimată a proiectului este de 69 de milioane de euro. Șeful administrației județene a adăugat că la sfârșitul acestui an vor fi finalizate drumurile care fac legătura dintre județul Suceava și Harghita, prin pasul Bilbor și cu județul Bistrița-Năsăud, pe la Grădinița – Coșna, iar prin acest proiect de 69 de milioane de euro, Consiliul Județean pregătește un traseu turistic extrem de atractiv pentru a asigura legătura cu județul Neamț și care va pune în valoare zona Mălini – Borca, spre lacul Bicaz și Borsec.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a precizat că CJ Suceava pregătește și un proiect de conservare a patrimoniului cultural prin tehnologii digitale, care are în vedere crearea unei baze de date cu tradițiile și obiceiurile din județ.

Nu în ultimul rând, Flutur a spus că administrația județeană are în vedere un proiect pentru etapa a doua de consolidare a Cetății de Scaun a Sucevei, pentru porțiunile care nu au fost incluse în prima etapă. El a declarat că în acest sens există un proiect tehnic pregătit prin Muzeul Național al Bucovinei, urmând să fie depusă cererea de finanțare prin Programul Operațional Regional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunță un proiect de 69 de milioane de euro pentru modernizarea drumurilor Fălticeni – Mălini și Gura Humorului – Mălini.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur anunță un proiect de 69 de milioane de euro pentru modernizarea drumurilor Fălticeni – Mălini și Gura Humorului – Mălini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei