Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 105 (8022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Un sucevean a luat medalia de aur la Campionatul European de Culturism și Fitness

Duminică, 8 Mai 2022 (14:15:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sportivul sucevean Andrei Cîmpan (21 de ani) a adus o medalie de aur României la Campionatul European de Culturism și Fitness, desfășurat la sfârșitul acestei săptămâni, la Santa Susanna în Spania.

Andrei, component al lotului național al României, a intrat vineri după-amiază în concurs și a fost desemnat de juriu cel mai bun sportiv la categoria sa, Men's Bodybuilding Wheelchair.

E o categorie destinată persoanelor cu dizabilități, Andrei având un handicap încă din primele luni de viață (un picior e puțin mai scurt decât celălalt).

În ciuda acestui handicap locomotor, tânărul sportiv, originar din Comănești, care stă cu chirie în municipiul Suceava, a reușit să-și găsească un drum în viață și să obțină performanțe la care mulți alți sportivi doar visează.

Un rol foarte important în drumul lui Andrei l-a avut antrenorul acestuia, Cristi Tcaciuc, cel care l-a descoperit și a avut grijă de el în toată această perioadă de timp, atât pe plan personal, cât și pe cel sportiv. “E ca un tată pentru mine”, spunea Andrei despre antrenorul său, și acesta din urmă un nume mare al culturismului din România.

La 21 de ani ai săi, Andrei mai are în palmares un titlu de campion mondial (în 2020) și unul de campion european (în 2021), fiind și campion național al României.

În momentul în care a realizat că a câștigat aurul, suceveanului i-au dat pur și simplu lacrimile pe scena Campionatului European de Culturism și Fitness, plângând și în timp ce în sala unde a avut loc competiția se intona Imnul Național al României.

Suceveanul nostru a fost felicitat personal de președintele Federației Internaționale de Culturism și Fitness, dr. Rafael Santonja, și de președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean.

Andrei Câmpan e student în ultimul an la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, dar și antrenor personal la Semtex Gym – Fabrica de campioni, o sală de fitness/culturism din Șcheia, locul unde se și antrenează.

În ultimele luni, tânărul sportiv a avut parte de o pregătire intensă, care a presupus o dietă calculată la fiecare gram și două antrenamente pe zi. Asta și în timp ce se împărțea între serviciu, sală, facultate și pregătirea meselor speciale pe care le-a avut în toată această perioadă. A vorbit despre eforturile făcute în pregătirea pentru Europene într-un interviu acordat comunității Big Arms Society, material pe care îl puteți urmări pe pagina lor de YouTube.

De asemenea, înregistrarea momentului în care Andrei ia medalia de aur o puteți urmări pe pagina de Facebook a celor de la Big Arms Society.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean a luat medalia de aur la Campionatul European de Culturism și Fitness.
 Vizualizări articol: 818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un sucevean a luat medalia de aur la Campionatul European de Culturism și Fitness0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei