Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 105 (8022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alianța franceză

Concurs de selecție pentru obținerea unei burse de studiu destinată profesorilor de limba franceză din județul Suceava

Sâmbătă, 7 Mai 2022 (08:58:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Delegația generală Valonia-Bruxelles, în colaborare cu Alianța franceză din Suceava și „Marmites francophones”/„Bucătăria francofonă”, organizează concursul de selecție în vederea obținerii unei burse de studiu destinată profesorilor de limba franceză din județul Suceava.

Obiectul concursului îl constituie realizarea unei capsule video de 5-10 minute, conținând un discurs în limba franceză, individual sau împreună cu elevii. Tema discursului este: „La salade des langues”/ „O salată de limbi” și este inspirată de realitatea limbii franceze, care primește cu generozitate cuvinte provenite din alte limbi în domeniul gastronomiei. Participanții la selecție trebuie să povestească devenirea cuvintelor prin intermediul unei rețete originale, într-o manieră ludică, dar și riguroasă din punct de vedere științific. Evaluarea documentului video va lua în considerare calitatea conținutului, pertinența sa în raport cu subiectul propus, elementele de fonetică, simțul artistic și calitatea produsului final (sunet, imagine).

Rezultatele concursului vor fi publicate de către Delegația generală Valonia-Bruxelles vineri, 20 mai. În luna iunie, video-urile subtitrate vor fi postate pe site-ul Asociației „Les marmites francophones”. Câștigătorul va primi o bursă de vară pentru formarea în domeniul didacticii limbii franceze la Universitatea din Liège, Belgia, iar stagiul de formare va avea loc online, în perioada 1-12 august 2022.

Asociația „Les marmites francophones”/„Bucătăria francofonă”  își propune să contribuie la răspândirea patrimoniului culinar din țările francofone, în toată diversitatea și specificul lui, prin organizarea de stagii de formare de care publicul sucevean a beneficiat deja, anul trecut, cu ocazia activității „La rentrée francophone”.

Paul Ernst a fost animatorul atelierului care a purtat numele de „Marmites francophones”/„Bucătăria francofonă”, larg apreciat de profesorii de franceză din județul Suceava. Numeroase proiecte pedagogice și asociative au fost inspirate ulterior de această primă sesiune de formare.

 

  • Bursă de formare în didactica FLE pentru studenții de la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava

Am aflat de la organizatori că pe lângă această bursă destinată profesorilor experimentați, Delegația generală Valonia-Bruxelles oferă și anul acesta o bursă de formare în didactica FLE pentru studenții de la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava. Stagiul va avea loc online la Universitatea Liberă din Bruxelles, Belgia, în perioada 15 iulie-5 august și are ca obiectiv perfecționarea lingvistică și culturală a viitorilor profesori de franceză cu ajutorul unor ateliere de limbă și literatură franceză, dar și a unor activități de familiarizare cu patrimoniul cultural belgian.

Este a cincea bursă de care vor beneficia studenții suceveni de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, care se vor putea înscrie în competiție, în perioada 2-19 mai 2022. Regulamentul prevede, la fel ca și în anii trecuți, redactarea unui eseu în limba franceză pe o temă legată de francofonie. Concursul este organizat de Centrul de Reușită Universitară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, împreună cu Departamentul de Relații Internaționale.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs de selecție pentru obținerea unei burse de studiu destinată profesorilor de limba franceză din județul Suceava.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurs de selecție pentru obținerea unei burse de studiu destinată profesorilor de limba franceză din județul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei