Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 105 (8022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încălzirea vremii a readus la ordinea zilei și accidentele cu bicicliști

Duminică, 8 Mai 2022 (10:32:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii suceveni au transmis un avertisment cu privire la faptul că, o dată cu încălzirea serioasă a vremii, aproape zilnic s-au înregistrat accidente cu implicarea bicicliștilor, ba chiar mai multe accidente de acest gen pe zi. Un exemplu este ziua de vineri, 6 mai, când s-au înregistrat oficial trei accidente cu implicarea bicicliștilor. A fost vorba de un copil de 6 ani, pe bicicletă, care, intrat într-o intersecție, pe drumul comunal din satul Herla, comuna Slatina, a intrat în coliziune cu un autoturism, de un alt copil, de 11 ani, din Zvoriștea, care a căzut de pe bicicletă în timp ce se deplasa prin centrul satului, dar și de un bărbat adult care a căzut de pe bicicletă în satul Leucucești. Acesta din urmă era beat, având o concentrație de 0,54 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acestea trei sunt doar cazurile în care victimele au ajuns la spital, cu leziuni, astfel că accidnetele au fost raportate la poliție.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a tras un semnal de alarmă pe această temă:

”În ultima perioadă aproape zilnic bicicliștii sunt implicați în accidente rutiere, unele dintre ele cu consecințe din cele mai grave. Pentru a atrage atenția asupra acestor pericole în trafic odată cu sezonul cald, polițiștii de prevenire și polițiști din cadrul secțiilor rurale de poliție au inițiat activități de informare și responsabilizare a bicicliștilor. Activitățile au ca scop conştientizarea bicicliştilor și mopediștilor cu privire la respectarea regulilor de circulație dar și cu privire la necesitatea echipării corespunzătoare cu elemente reflectorizante și echipament de protecție”.

Fără îndoială mersul pe bicicletă este încurajat unanim, însă ar trebui totuși respectate câteva reguli minime. Una ar fi legată de copii, care pot circula cu bicicleta nesupravegheați doar de la vârsta de 14 ani. Se rcomandă folosirea unei căști de protecție și a unei veste reflectorizante, evitarea manevrelor bruște pe bicicletă și o însușire a regulilor minine de circulație, legate de prioriate, asigurarea la schimbarea direcției de mers etc. O altă regulă importantă, traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni nu se face în viteză, pe bicicletă, ci mergând pe lângă aceasta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încălzirea vremii a readus la ordinea zilei și accidentele cu bicicliști.
 Vizualizări articol: 685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încălzirea vremii a readus la ordinea zilei și accidentele cu bicicliști0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei