Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 253 (7865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un șofer care a trecut în mare viteză, pe roșu, în Suceava, și s-a mai și lăudat cu asta, amendat și lăsat fără permis de polițiști

Joi, 28 Octombrie 2021 (15:35:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, care s-a filmat în timp ce rula cu viteză mare pe artera principală a Sucevei, și care, se vedea destul de clar pe imaginile postate chiar de el, a trecut pe roșu, pe lângă coloana de mașini care staționa, la intersecția dintre Calea Unirii și Traian Vuia, a fost identificat și sancționat de polițiștii rutieri.

Cazul a ajuns în atenția polițiștilor suceveni după ce chiar tânărul respectiv, Andrei Hlămadă, din Șcheia, a postat pe rețelele de socializare imagini în care este filmat de amicii săi, în mașină, gonind pe bulevardul principal al municipiului Suceava. 

Dacă pe linie de viteză nu s-au putut lua măsuri (pentru că viteza trebuie înregistrată de un mijloc omologat), în privința trecerii pe culoarea roșie a semaforului s-a apelat la camerele Primăriei municipiului Suceava, care sunt omologate pentru înregistrarea contravențiilor și infracțiunilor.

Astfel, s-a stabilit că în seara zilei de luni un tânăr de 20 de ani, din comuna Șcheia, a condus autoturismul BMW pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, iar la intersecția cu strada Traian Vuia nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric și a circulat pe sensul opus de mers. După cum se vede și în imagini, tânărul a depășit mașinile din față, care staționau la semafor, pe contrasens. Imaginile neomologate indică și viteza mare cu care circula șoferul pericol public, în jur de 140 de kilometri la oră conform vitezometrului de la bordul mașinii.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, șoferul a fost sancționat cu amendă de 3.045 de lei (pentru nerespectarea culorii semaforului și circulație pe contrasens), cu măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile public pentru o perioadă de 90 de zile. 

 

 

Conducerea poliției județene s-a sesizat de caz după ce imaginile au fost prezentate și de mass-media locală. În marea majoritate a cazurilor în care apar în spațiul public imagini de acest gen, polițiștii nu iau măsuri pentru că, deși este evidentă încălcarea legii, sancțiunea se poate da doar în baza unei înregistrări video omologate. În caz contrar, cel amendat poate contesta cu ușurință în instanță sancțiunile luate față de el, ba mai poate face apoi și o plângere împotriva polițistului pentru abuz în serviciu.

 

Sfidare, atitudine de superioritate față de lege

„Recent, în spațiul public și pe rețelele de socializare au fost difuzate o serie de imagini care evidențiază un comportament rutier inadecvat al unui conducător auto. Imaginile sunt postate în mediul virtual chiar de către ocupanții vehiculului, prin sfidarea normelor rutiere încercând a se induce o superioritate față de lege prin epatare și insinuarea unei relative intangibilități. Din fericire,  folosind mijloace tehnice autorizate, am putut lua măsuri în acest caz”, a declarat, referitor la acest caz, comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un șofer care a trecut în mare viteză, pe roșu, în Suceava, și s-a mai și lăudat cu asta, amendat și lăsat fără permis de polițiști.
 Vizualizări articol: 3543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Un șofer care a trecut în mare viteză, pe roșu, în Suceava, și s-a mai și lăudat cu asta, amendat și lăsat fără permis de polițiști3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei