Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 111 (7723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revenirea spitalelor Covid la statut de non-Covid este prematură, afirmă premierul Cîțu

Vineri, 14 Mai 2021 (16:44:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Revenirea spitalelor Covid, cum este și Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, la statutul de non-Covid este prematură, a afirmat, vineri, la Gura Humorului, premierul României, Florin Cîțu.  „Este prematur să discutăm despre acest lucru”, a răspuns prim-ministrul, când a fost întrebat despre condițiile în care se poate reveni la spital non-Covid. Cîțu a declarat că deocamdată se caută o variantă intermediară, în care spitalele să-și poată reduce paturile alocate pacienților cu Covid, cu posibilitatea de revenire rapidă, dacă situația epidemiologică se înrăutățește. „În ianuarie lucrurile arătau foarte bine în România din punct de vedere al pandemiei și unele spitale începuseră să-și reducă paturile la ATI. Nu am fost de acord. După câteva săptămâni era nevoie imediat de paturi la ATI. Trebuie să găsim un sistem care să fie mai flexibil, să putem să trecem dintr-o parte în alta mult mai rapid decât am făcut-o. Ați văzut în iarnă cât a durat ca să adăugăm 200 de paturi. Foarte, foarte mult și aveam mare nevoie”, a argumentat premierul poziția sa față de o revenire mai rapidă. Totodată, el a spus că situația epidemiologică bună de la acest moment se poate menține și îmbunătăți doar printr-o campanie susținută de vaccinare împotriva Covid. Florin Cîțu s-a declarat „foarte fericit” că Guvernul a putut adopta măsuri de relaxare mai devreme decât preconiza inițial, iar unul dintre indicatorii luați în calcul a fost ritmul de vaccinare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revenirea spitalelor Covid la statut de non-Covid este prematură, afirmă premierul Cîțu.
 Vizualizări articol: 1188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revenirea spitalelor Covid la statut de non-Covid este prematură, afirmă premierul Cîțu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei