Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 111 (7723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deschiderea oficială a Zilelor Teatrului Matei Vișniec, sâmbătă, la Teatrul Municipal

Vineri, 14 Mai 2021 (14:04:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava va avea loc sâmbătă, 15 mai, la ora 13:00, deschiderea oficială a Zilelor Teatrului Matei Vișniec, tema din acest an fiind „Teatrul și Comunitatea”.

Invitați: Matei Vișniec, scriitor, dramaturg, jurnalist RFI, Paris, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, rector al Universității de Arte „George Enescu” Iași, prof. univ. dr. Călin Ciobotari, director al Școlii Doctorale de Teatru Iași, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, consilier local, prof. univ. dr. Marian Râlea, Școala Doctorală de Teatru, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Cătălin Grigoraș, manager al Teatrului „Aureliu Manea” Turda

 

·        Fotografie și artă plastică

După luările de cuvânt din deschidereaZilelor Teatrului Matei Vișniec, la ora 14:00 va fi prezentat proiectul expoziţional „Cuvinte întrupate 2.0. Scene la cutie. Extrase din universul dramaturgic al lui Matei Vişniec”, care facilitează întâlnirea publicului cu doi artişti contemporani, Luana Popa și Dumitru Dinel Teodorescu, care prin fotografie și artă plastică propun o altă modalitate de abordare a textului dramatic, o altă perspectivă asupra artei vizuale.

Fotografia și lucrările sculpturale invită privitorul la o (re)descoperire a textelor dramaturgului Matei Vişniec. Organizatorii au spus că ideea ce stă la baza proiectului propus constă într-o abordare inovativă de descoperire a artei vizuale, a textului dramatic. „Proiectul îşi propune o investigare artistică a condiţiei scenei culturale în condiţii de criză. Pornind de la textele dramaturgului Matei Vişniec şi continuând cu cercetarea unor teme personale, personajele miniaturale şi-au dezvoltat o poveste proprie care însumează trăiri, emoţii, mesaje mai mult sau mai puţin codate. Expoziţia vorbeşte despre fragilitate atât prin reprezentaţiile miniaturale, cât şi prin modul de expunere. Fragilitatea omului, de la cea fizică la ce mentală, fragilitatea unei societăţi, a unui sistem, a unui concept. Expoziția este accesibilă publicului, pentru vizitare, în Foaierul teatrului, pe tot parcursul festivalului”, au dat detalii organizatorii evenimentului.

 

·        Sâmbătă, spectacol în premieră

Tot sâmbătă, la ora 19:00, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava va avea loc, în premieră, spectacolul-concert „PiSiCi 2”. După succesul înregistrat cu „PiSiCi”, protagoniștii trupei „Fără Zahăr”, Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș, propun publicului sucevean un nou proiect muzical – „PiSiCi 2”.

Bobo Burlăcianu vorbește cu entuziasm despre spectacolul-concert „PiSiCi 2”: „<Pisicile se întorc! Şi din coruri sună!>. Vă întrebaţi cumva: oare ce s-a mai întâmplat în lumea pisicilor? Nu e nevoie. Vă spunem noi oricum. Noi, cei de la compania Fără Zahăr, am creat un nou serviciu prin care vă spunem lucruri fără ca voi să depuneţi efortul de a întreba. De aceea, vă oferim acum Pisici 2! Pe scurt, Alioşa emigrează peste ocean, unde lucrează pentru un mare fabricant de lapte praf. Iar Andrei se întoarce acasă. În plus, mai apar în spectacol un inventator, un impresar, un purice, un iaz cu hipopotami, un sac maro, câţiva şoareci, o pisică de mare, un lăutar şi Dumnezeu. Pisica, oricum îi dai drumul, tot în picioare cade.”

Spectacolul-concert „PiSiCi 2” pus la cale de „Fără Zahăr”: Regie muzicală: Bobo Burlăcianu. Versuri: Bobi Dumitraș, Bobo Burlăcianu. Muzica: Fără Zahăr. Scenografie: Bobo Burlăcianu. Ilustrații: Anamaria Țăranu. Pisicile (actori): Răzvan Bănuț, Horia Butnaru, Cristina Florea, Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc. Spectacolul „PiSiCi 2” se va juca pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava și duminică, pe 16 mai, la ora 19:00.

Zilele Teatrului Matei Vișniec sunt organizate de Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Local Suceava. Forma hibridă pe care o îmbracă festivalul teatrului sucevean în acest an, impusă de respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, constă în spectacole pe scenă, în aer liber și online, convorbiri despre teatru online, dialoguri/conferințe/dezbateri online, instalații, lansări de carte, toate acestea încercând să întâmpine așteptările publicului de toate vârstele. Biletele sunt puse în vânzare online, pe platforma www.blt.ro, și la casieria teatrului. Prețurile biletelor în cadrul festivalului sunt: spectacole online – 10 lei, spectacole în sală și în aer liber – 20 de lei pentru adulți / 10 lei pentru studenți și pensionari / 7 lei pentru copii și elevi din învățământul preuniversitar, dialoguri și dezbateri online – gratuit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deschiderea oficială a Zilelor Teatrului Matei Vișniec, sâmbătă, la Teatrul Municipal.
 Vizualizări articol: 995 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deschiderea oficială a Zilelor Teatrului Matei Vișniec, sâmbătă, la Teatrul Municipal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei