Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 111 (7723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ruptură totală?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începuse atât de bine meciul Simonei cu Angelique Kerber, încât comentatorii de la DigiSport s-au lăsat purtați de val, spunând că este un antrenament cu public, din care lipsea totuși publicul! În momentul acela nefast, în care Simona își palpa incredulă gamba, nemțoaica reușise să echilibreze meciul, setul secund putând-o lua în orice direcție. Acum știm că este vorba despre o ruptură musculară, una care nu a venit în urma vreunui eveniment, a unei forțări, a unei căderi sau alunecări nefirești. Asta poate însemna că mușchiul era suprasolicitat și a plesnit probabil în urma unei contracturi. După cum se știe, fibra se reface cu repaus și cu timp. Chiar dacă ar fi suficient timp până la începerea turneului de la Roland Garros, mușchiul trebuie să intre treptat în regim de efort, altfel recidiva este aproape certă. De aceea, îmi vine greu să cred că Simona va forța, ceea ce ar fi echivalent cu încheierea sezonului de zgură. Având în vedere suprafața și stilul de joc al Simonei, nici nu poate intra să joace doar din mână. Și nici nu poate spera la un tur sau două mai ușoare, mai rar așa ceva la un turneu de Grand Slam. Oricând poate apărea cineva precum Podorska, deci teoretic misiune ușoară, iar aceasta să joace așa cum a făcut-o împotriva Serenei Williams, care și-a încheiat pregătirea pentru Roland Garros înainte de a o începe.

Trecând la garnisitul tablou al băieților, dacă a fost ceva deosebit în primele tururi, atunci acesta a fost duelul fratricid dintre rușii Medvedev și Karatsev. În timp ce Karatsev bătea ca la fasole la Medvedev, făcându-l să vorbească singur, Rublev se distra în tribună! Avea și de ce. În rest, toți ochii s-au îndreptat către primii doi favoriți. În timp ce Djokovic a fost ferit de capcane (dar urmează Tsitsipas!), Nadal a trebuit să se întrebuințeze serios ca să treacă succesiv de Sinner și de Șapovalov. Nu a existat până acum set în care spaniolul să nu aibă de recuperat cel puțin un break! Nu pot spune că am verificat, dar sunt sigur că este vorba de un unicat. Oricum, Rafa pare un crucișător care ia apă pe la toate îmbinările. Următorul adversar este unul dintre Zverev și Nishikori, aflați la set-set la momentul încheierii acestui articol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ruptură totală?.
 Vizualizări articol: 1472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Ruptură totală?5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei