Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 111 (7723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Florin Cîțu a venit la Suceava pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-covid

Vineri, 14 Mai 2021 (12:00:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premierul României, Florin Cîțu, a venit, astăzi, la Suceava, pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-covid. Florin Cîțu și-a început vizita în județ la centrul de vaccinare drive-thru din parcarea Shopping City Suceava, acolo unde a stat de vorbă cu unii dintre cei care au venit pentru imunizare. Premierului României i-au fost prezentate datele la zi cu privire la stadiul vaccinării anti-covid la nivelul municipiului și județului Suceava, el apreciind faptul că și aici a început o accelerare a campaniei de vaccinare. „Văd că s-a accelerat campania de vaccinare și aici la Suceava. În municipiul Suceava avem un procent de 30% și înțeleg că și în județ s-a ajuns la aproape 16%. Se accelerează campania de vaccinare și aici, ca peste tot în România. Important să avem astfel de centre de vaccinare drive-thru, care fac lucrurile să se miște foarte ușor și confortabil pentru fiecare, să te vaccinezi din mașină. Ce poate fi mai confortabil decât atât? Înțeleg că va începe și un maraton al vaccinării în municipiul Suceava. Iar astfel de maratoane vor fi în toate municipiile reședință de județ din țară, în perioada următoare, pe toată vara”, a spus premierul României. El a spus că vineri, la nivel național sunt opt milioane de persoane care s-au vaccinat anti-covid. Florin Cîțu a subliniat faptul că este foarte important ca românii care s-au vaccinat să-și convingă prietenii și rudele să facă același lucru. „Este singura soluție pentru a trece la următoarea etapă, etapa post pandemie în care ne concentrăm din nou pe economie”, a precizat Cîțu.

Întrebat ce părerea are despre rata foarte mică de infectare cu noul coronavirus din județul Suceava, în momentul de față, premierul României a spus că singura explicație ar fi că populația județului a înțeles să respecte măsurile pentru prevenirea răspândirii Covid. „Oamenii au înțeles în acea perioadă dificilă să respecte măsurile pe care le-am luat, să poarte mască, distanțare socială și așa mai departe. O altă explicație nu avem în acest moment. Dar eu cred că este singura explicație”, a declarat Florin Cîțu.

Prezent alături de premierul Florin Cîțu, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat o explicație pentru rata mică de vaccinare la nivelul județului. „În primul rând este vorba specificul județului Suceava. În ceea ce privește campania de vaccinare, am invitat directorii de spitale orășenești și municipale și reprezentanții medicilor de familie pentru a-i ruga ca acolo unde sunt solicitări de vaccinare să organizăm caravane, ambulanțe, care să meargă cu personal medical, pentru că știți bine județul Suceava are multe localități în zona de munte, cu sate izolate și cătune. Și ponderea mică într-un clasament la nivel național este și din această cauză, a configurației județului Suceava”, a arătat Gheorghe Flutur.

La vizita de la centrul de vaccinare drive-thru au fost prezenți și primarul Sucevei, Ion Lungu, deputatul Ioan Balan, prefectul Iulian Cimpoeșu și șefi ai unor instituții din județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Florin Cîțu a venit la Suceava pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-covid.
 Vizualizări articol: 1653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Florin Cîțu a venit la Suceava pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei