Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 111 (7723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Implicare

Deputatul Ioan Balan vrea să afle ce măsuri ia Ministerul Economiei pentru a susține unitățile turistice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, de la care vrea să afle ce măsuri vor fi aplicate pe termen foarte scurt pentru promovarea și susținerea redeschiderii unităților din turism din România pentru cetățenii români și străini.

”Evaluările actuale ale Guvernului României converg către o eliminare substanțială a restricțiilor impuse de pandemia Covid-19, începând chiar cu data de 1 iunie 2021, dată care coincide și cu debutul sezonului turistic de vară. Este un moment așteptat de aproape un an și jumătate, atât de către turiști, cât și de cele câteva sute de mii de persoane care activează ca angajați sau angajatori în acest domeniu. Spre deosebire de state europene care au tradiție în sectorul turismului și care și-au pregătit din timp strategia de sprijin pentru redeschiderea unităților de cazare, restaurantelor și unităților auxiliare în vederea primirii în bune condiții a turiștilor, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România nu a dat încă niciun semnal ferm operatorilor din domeniu și nici nu a făcut cunoscute eventuale elemente de sprijin guvernamental pentru demararea în bune condiții a acestui sector, cu o mare contribuție la produsul intern brut al țării”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean mai spune că mii de români din regiuni precum Moldova, Maramureș sau Delta Dunării depind în mod semnificativ de redeschiderea acestui tip de activitate economică, iar măsurile de sprijin din partea ministerului de resort sunt esențiale și urgente.

”Ce măsuri rapide de promovare a turismului la nivel național ați elaborat și intenționați să puneți în aplicare începând cu data de 1 ianuarie 2021? În condițiile în care atracțiile turistice ale României (turism istoric, ecumenic, balnear, ecologic etc) nu sunt cunoscute la justa lor valoare nici măcar în statele Uniunii Europene, vă rog să precizați ce măsuri ați dispus până la acest moment pentru a fi promovate în străinătate, având în vedere că state din regiune desfășoară deja de câteva luni campanii puternice pentru captarea turiștilor europeni”, sunt două din întrebările adresate lui Claudiu Năsui.

Parlamentarul liberal mai vrea să știe ce măsuri de sprijin (fiscal, bugetar, logistic) se au în vedere pentru operatorii economici din turism, pentru ca aceștia să se poată conforma rapid eventualelor exigențe impuse de Guvern cu ocazia reluării activităților turistice de la 1 iunie 2021. De asemenea, Ioan Balan l-a întrebat pe ministrul Economiei dacă a dispus o evaluare a reprezentanților Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului în străinătate, a căror sarcină principală este aceea de a promova atracțiile turistice din România, oportunitățile de cooperare economică, precum și avantajele competitive ale amplasării unor investiții străine în zonele mai puțin dezvoltate din Moldova sau din Oltenia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea să afle ce măsuri ia Ministerul Economiei pentru a susține unitățile turistice.
 Vizualizări articol: 1008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan vrea să afle ce măsuri ia Ministerul Economiei pentru a susține unitățile turistice1.051

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei