Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2020 - Anul XXV, nr. 142 (7447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul Vatra Dornei a început testarea Covid pe propriul aparat RT PCR

Vineri, 19 Iunie 2020 (16:08:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Laboratorul de biologie moleculară amenajat de Spitalul Municipal Vatra Dornei, după achiziția unui sistem Real Time PCR pentru testarea Covid-19, a devenit funcțional.

Managerul spitalului, Valentin Stan, a declarat, vineri, că testarea se face în laboratorul de biologie moleculară propriu din data de 15 iunie, dar validarea rezultatelor se efectuează încă la Iași, până când unitatea medicală va fi inclusă de către Ministerul Sănătății în programul național de testare.

Laboratorul are o suprafață de 89 de metri pătrați, este amenajat într-un spațiu din Dispensarul TBC și are autorizație sanitară. Personalul este format deocamdată din trei angajați – un biolog cu master în biologie moleculară și doi asistenți medicali cu experiență de laborator, coordonați de un medic de laborator din Iași. ”Am avut noroc că aveam personal calificat pentru laborator, spațiul era renovat de la începutul anului, acum am făcut doar compartimentarea pentru asigurarea circuitelor. Am instruit oamenii într-un laborator specializat de la Iași și de luni am început testele. Recoltăm și testăm la Vatra Dornei, validăm rezultatele la Iași”, a declarat managerul spitalului.

Aparatul Real Time PCR a fost achiziţionat cu fonduri alocate de Primăria Vatra Dornei şi de primăriile din Bazinul Dornelor, iar 3.800 de kituri au fost cumpărate cu sprijinul a doi operatori economici din zona Dornelor, Aqua Carpatica şi filiala MASPEX România.

Potrivit lui Valentin Stan, din 15 iunie în laboratorul spitalului au fost procesate aproximativ 200 de teste Covid-19. Aici se lucrează atât testele pentru pacienții spitalului și pentru personalul propriu, cât și la cerere, contra cost.

Managerul Valentin Stan a mai spus că laboratorul va fi dezvoltat în continuare cu sprijinul Fundației Valvis, care a donat echipamente de testare serologică pentru detectarea anticorpilor pentru Covid-19.

„Am primit 10.600 de teste serologice IgG și IgM. Echipamentul este adus, săptămâna trecută a venit o echipă și l-a pus în funcțiune, săptămâna viitoare vine o altă echipă tehnică pentru instruirea personalului și pornim la treabă”, a afirmat managerul spitalului dornean. Pentru aprecierea capacității Spitalului Vatra Dornei de testare a anticorpilor menționăm că în cadrul testării naționale pentru stabilirea gradului de imunizare a populației la Covid -19, Ministerul Sănătății a repartizat județului Suceava 707 teste serologice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Vatra Dornei a început testarea Covid pe propriul aparat RT PCR.
 Vizualizări articol: 1771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Vatra Dornei a început testarea Covid pe propriul aparat RT PCR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei