Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2020 - Anul XXV, nr. 142 (7447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul Câmpulung Moldovenesc scoate la licitație închirierea aparatului de testare Covid-19

Vineri, 19 Iunie 2020 (11:54:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aparatul de analiză moleculară RT PCR pentru testarea Covid-19, achiziționat de Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc cu fonduri de la bugetul local și de la primăriile din zonă, va fi dat spre închiriere unui laborator privat. Licitația publică pentru închirierea spațiului amenajat în incinta spitalului și a echipamentului pentru testare va avea loc în data de 26 iunie a.c..

Managerul spitalului, dr. Adrian Cosinschi, a declarat, vineri, că unitatea medicală nu are laborator propriu, având externalizat acest serviciu încă din 2004. Inițial contractul a fost câștigat de Synevo, iar în urmă cu doi ani, de Dorna Medical. Prin urmare, și activitatea de testare Covid-19 a pacienților spitalului va fi încredințată laboratorului care va câștiga licitația.

Decizia de finanțare a Spitalului Municipal pentru achiziția unui echipament pentru testare coronavirus și a 1.000 de teste a fost luată de Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc la sfârșitul lunii martie a.c., Suma totală a fost de 433.000 de lei, din care 265.000 de lei au fost alocați de comunele Moldovița, Vatra Moldoviței, Frumosu, Vama, Pojorâta, Sadova, Fundu Moldovei, Breaza, Moldova Sulița și Izvoarele Sucevei, iar 168.000 de lei din bugetul local al municipiului Câmpulung.

Spațiul pentru amplasarea aparatului și a echipamentelor auxiliare, respectiv pentru noul laborator de biologie moleculară, a fost amenajat în incinta ambulatoriului de specialitate și are o suprafață totală de 105 metri pătrați.

La această oră, spitalul trimite testele recoltate de la pacienții săi la un laborator din Iași și plătește 280 de lei/test, iar rezultatele sunt primite după una, două zile. „Folosim kit-urile noastre și plătim diferența pentru manoperă și transportul. Aparatul nostru este la Câmpulung, așteaptă să fie închiriat și folosit”, a arătat dr. Cosinschi. Medicul spune că numărul de rezultate pozitive de la probele recoltate de la pacienții spitalului din Câmpulung Moldovenesc sunt în medie de 10 pe săptămână.

Unitatea medicală are și punct de recoltare pentru testarea Covid la cerere, contra cost. Programul afișat pe site-ul spitalului este: luni și joi, orele 12.00-14.00. Tariful de testare este de 300 lei/ persoană. Probele sunt trimise la Iași odată cu cele ale pacienților din spital.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Câmpulung Moldovenesc scoate la licitație închirierea aparatului de testare Covid-19.
 Vizualizări articol: 1940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Câmpulung Moldovenesc scoate la licitație închirierea aparatului de testare Covid-195.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei