Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2020 - Anul XXV, nr. 142 (7447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clemență judecători

Judecat pentru șase infracțiuni rutiere, comise în aceeași zi, nu a fost trimis la pușcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Frătăuții Vechi, trimis în judecată pentru șase infracțiuni la regimul rutier, comise în aceeași zi, la interval de câteva ore, a fost condamnat de magistrații de la Rădăuți, încă de la primul termen de judecată, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni de închisoare, dar suspendată sub supraveghere. Judecătorii de la prima instanță au considerat că inculpatul, Aurel Burciu, merită clemență, adică să nu stea după gratii nici o zi deși, prins de două ori de polițiști la interval de câteva ore, a refuzat să îi fie verificată alcoolemia. Polițiștii care s-au ocupat de caz consideră că pedeapsa este prea mică, iar procurorii vor face mai mult ca sigur apel, astfel că o sentință finală urmează a fi dată de Curtea de Ape Suceava. Oricum va fi pedeapsa finală, bărbatul are impus un termen de încercare cu obligații și restricții clare.  

În primă fază, în noaptea de 8 spre 9 martie 2018, un echipaj de poliție de la Secția Marginea a făcut semnal de oprire unui Ford Ka, condus pe direcția dinspre Horodnic - Rădăuți, dar șoferul nu a oprit. Polițiștii au reușit să blocheze mașina pe strada 22 Decembrie, în Rădăuți.

În scurt timp s-a constatat că mașina are numere expirate, Aurel Burciu, bărbatul de la volan, nu are permis și miroase a alcool. Bărbatul a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți, unde a refuzat în scris să îi fie testată alcoolemia. În aceste condiții, el s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunile de punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat, conducere fără permis și refuzul de recoltare a probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Sfidarea maximă a venit câteva ore mai târziu. Tot pe 9 martie, pe timp de zi, în jur de ora 13.00, un echipaj de la Secția Gălănești a tras pe dreapta aceeași mașină și același șofer, pe raza comunei Frătăuții Noi. Scenariul a fost același, bărbatul a refuzat din nou să îi fie recoltate probe biologice. Astfel, a urmat punerea sub acuzare pentru alte trei infracțiuni, aceleași ca în cazul petrecut cu câteva ore înainte.

În aceste condiții, inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru nu mai puțin de șase infracțiuni la regimul rutier: punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat (2), conducere unui autovehicul fără permis de conducere (2) și refuzul de recoltare a probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge (2).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecat pentru șase infracțiuni rutiere, comise în aceeași zi, nu a fost trimis la pușcărie.
 Vizualizări articol: 1384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Judecat pentru șase infracțiuni rutiere, comise în aceeași zi, nu a fost trimis la pușcărie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei