Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2020 - Anul XXV, nr. 142 (7447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


O translație mai puțin obișnuită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a dat titlul în Bundesliga, adică s-a stabilit matematic ceea ce se știa deja, că Bayern e campioană. Cifre nemaipomenite, recorduri, își vor aduce aminte cu plăcere jucătorii și suporterii de acest sezon al pandemiei. Pe lângă golurile multe ale echipei și ale lui Lewandowski, chestiuni devenite banale de-a lungul anilor, frapează acest record de assist-uri al lui Thomas Mueller. 20 de pase de gol, cu două etape înainte de finiș! Prima condiție pentru a ajunge la această performanță era să joace, iar Mueller a redevenit om de bază al bavarezilor, chiar și-a prelungit încă trei ani contractul cu singura sa echipă din cariera de fotbalist profesionist. Să ne amintim, în perioada Guardiola își pierduse locul de titular, de unde se vede că stilul spaniolul nu era potrivit pentru Bayern, deși pe plan intern n-a avut rival. Dar la un asemenea club nici Gigi Becali n-ar fi total lipsit de șanse... Revenind la Mueller, interesantă mi se pare și această translație a sa de la om de gol la om de creație. Bine, propriu-zis nu e chiar creație ceea ce face el, nu e vreun Messi, dar e implicat în fazele (multe!) pe care echipa le duce până în careu, iar acolo e suficient de altruist ca să distribuie baloane coechipierilor, în special lui Lewandowski. Să nu uităm, la primele două Mondiale la care a participat, 2010 și 2014, a fost Gheată de Aur, respectiv Gheată de Argint! A urmat dezastrul colectiv din 2018, cu Germania eliminată din grupă și Mueller pe sec. Cum are doar 30 de ani, sunt șanse să îl vedem peste doi ani cu echipa națională în Qatar. Deși, dacă ne uităm la ce vine din spate în fotbalul german, gen Timo Werner, pe care l-a luat deja Chelsea, sau Kai Havertz, pe care m-aș mira să nu-l ia chiar Bayern, poate că am fi mai rezervați. Oricum, cert e că Mueller trăiește în sezonul pandemiei un alt moment de glorie al carierei, unul chiar aparte. Să fii cel mai consistent pasator decisiv într-un sezon, din întreaga istorie a Bundesligii, este ceva care te consacră definitiv!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O translație mai puțin obișnuită.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O translație mai puțin obișnuită5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei