Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2020 - Anul XXV, nr. 142 (7447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cercetați penal după ce au prezentat la control permise auto false

Vineri, 19 Iunie 2020 (11:41:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea vehiculelor fără permis de conducere reprezintă o gravă infracțiune rutieră, din păcate întâlnită destul de des pe drumurile din județul Suceava. În încercarea de a se sustrage de la examinarea pentru obținerea unui permis, unii ”șoferi” apelează la adevărate filiere de procesare a permiselor false existente în țări vecine sau pur și simplu le prezintă polițiștilor falsuri fabricate grosolan, care pot fi rapid identificate drept neconforme cu cele oficiale. Două astfel de cazuri au fost identificate de polițiștii suceveni în cursul zilei de joi, de fiecare dată cercetările fiind demarate față de deținători în cadrul unor dosare penale.

O razie efectuată la nivelul Poliției Municipiului Vatra Dornei avea să ducă la identificarea unui bărbat aflat în jurul orei 09.30 la volanul unui autoturism Fiat Punto pe DJ 174, în localitatea Coverca, fără a deține permis de conducere. Mai mult, bărbatul, în vârstă de 35 de ani, din județul Neamț, le-a prezentat oamenilor legii un permis de conducere fals. Pe numele celui de la volan a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „falsul material în înscrisuri oficiale” și „uzul de fals”.

Un alt caz de prezentare a unui document fals a fost înregistrat de polițiștii Biroului Rutier Suceava, care joi după-amiază, în jurul orei 16.40, au oprit un autoturism Dacia care circula pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, având direcția de deplasare dinspre cartierul Ițcani către Burdujeni. La prima vedere vehiculul avea defecțiuni tehnice, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr de 19 ani din comuna Pătrăuți.

Tânărul conducător auto le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere eliberat de autoritățile din Lituania, existând suspiciuni în privința valabilității și autenticității acestuia. El nu figura ca fiind posesor al unui permis de conducere eliberat în România, astfel încât polițiștii au verificat, prin intermediul ofițerului de servici al IPJ, dacă acest document este atribuit în mod oficial bărbatului din Pătrăuți. Verificările au scos la iveală faptul că seria de pe document nu figurează ca fiind atribuită unui permis de conducere eliberat de autorităţile din Lituania.

Polițiștii au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale și față de acest tânăr, pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, de complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, „fals material în înscrisuri oficiale„ şi de „uzul de fals”, dosarul penal întocmit urmând a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. Din cauza problemelor tehnice înregistrate de mașină, a fost luată măsura sancționării contravenționale a celui de la volan și ridicarea certificatului de înmatriculare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetați penal după ce au prezentat la control permise auto false.
 Vizualizări articol: 1179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cercetați penal după ce au prezentat la control permise auto false0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei