Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iun 2020 - Anul XXV, nr. 137 (7442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică distructivă

ASFOR consideră că temele protestatarilor unioniști sunt din categoria știrilor false

Sâmbătă, 13 Iunie 2020 (12:16:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acțiunile de protest pe care o formațiune politică le organizează pentru a câștiga capital electoral, mizând pe o temă sensibilă pentru români, nu au rolul de a rezolva absolut nici o problemă, cel mult poate fi încadrată la capitolul știri false, consideră Asociația Forestierilor din România, referindu-se la manifestările organizate de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care au loc sâmbătă, la Rădăuți, în fața fabricilor Egger și HS Timber.

Într-un comunicat transmis sâmbătă dimineață, conducerea ASFOR afirmă că astfel de acțiuni politicianiste sunt distructive și afectează enorm economia locală, construită cu greu:

“Dacă organizatorii acestor proteste dețin informații cu privire la anumite fapte săvârșite de companii sau persoane, aceștia se pot adresa instituțiilor abilitate să investigheze asemenea activități.

Suceava este județul cu cea mai importantă suprafață forestieră din România. Economia forestieră în județul Suceava are un rol important în ceea ce privește dezvoltarea regiunii. Companiile mici de exploatare și prelucrare primară a lemnului asigură locuri de muncă și finanțarea comunităților locale din cele mai izolate cătune ale județului.

Astfel de acțiuni, care îmbracă haina politicianismului distructiv, nu au rolul de a crea o societate mai bună, mai prosperă, ci de a distruge și ceea ce cu greu am reușit să construim fără nicio intervenție din partea statului, în unul dintre cele mai sărace județe din România.

Industria producătorilor de plăci de lemn a contribuit permanent cu instrumentele aflate la dispoziție pentru asigurarea conformității cu toate cerințele legale privind achiziția de masă lemnoasă. În acest sens, marii operatori au introdus cele mai performante politici și măsuri de urmărire a trasabilității masei lemnoase disponibile la nivel global și și-au asumat un rol transparent și activ în susținerea eforturilor civice și instituționale de combatere a fenomenului tăierilor ilegale.

Industria producătorilor de plăci de lemn utilizează materie primă de calitate inferioară, resturi de lemn și masă lemnoasă, precum tocătura sau rumegușul. Sunt valorificate superior deșeuri din lemn și nu lemn de calitate superioară. În plus, fabricile de prelucrare a plăcilor investesc zeci de milioane de euro în linii de producție, care pot utiliza lemn reciclat. Prin prelucrare, această materie primă devine produs final de calitate superioară, care aduce valoare economică adăugată și care susține în primul rând industria locală a mobilei, contribuind la crearea și menținerea locurilor de muncă la noi în țară.

Astfel de atacuri nu fac decât să ducă la afectarea imaginii unei industrii cu tradiție. Producătorii de plăci din România își mențin angajamentul de a investi în Romania și în forță de muncă românească”.

Reprezentanții ASFOR spun că este de neînțeles jocul pe care îl fac cei care atacă incorect industria, pentru că fac bine altora, dar nu mediului de afaceri sau economiei românești și românilor.

“Plăcile pe bază de lemn sunt parte a industriei românești a construcțiilor, sunt prezente pe scară largă în piese de mobilier produse în România și au în general o aplicabilitate atât de mare, încât se regăsesc în casa fiecărui român, inclusiv a celor care acum atacă industria. Într-un context de piață dificil, în care cererea locală și globală au scăzut, această industrie ar trebui susținută, nu atacată pe nedrept. Cu toții facem eforturi în vederea găsirii unui echilibru pentru o dezvoltare economică în acord cu natura, pentru o Românie verde”, a declarat Ciprian Muscă, președintele ASFOR.

Forestierii consideră că într-o perioadă dificilă, ca cea pe care cu toții o traversăm acum, în care producătorii de plăci de lemn se zbat lună de lună - nu să facă profit, ci să supraviețuiască - atacurile de imagine la adresa industriei riscă să accentueze artificial dificultățile traversate de aceasta, punând în pericol mii de locuri de muncă din industrie, precum și sustenabilitatea producției de mobilă românească, cu consecințe negative ample la nivel economic și social pe termen lung.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ASFOR consideră că temele protestatarilor unioniști sunt din categoria știrilor false.
 Vizualizări articol: 2820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
ASFOR consideră că temele protestatarilor unioniști sunt din categoria știrilor false5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei