Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iun 2020 - Anul XXV, nr. 137 (7442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Tentația banilor

Răzvan Cenușă, pădurarul care a pozat în victimă a mafiei lemnului, prins cu peste 5500 de pachete de țigări de contrabandă

Sâmbătă, 13 Iunie 2020 (15:35:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pădurarul Răzvan Cenușă, devenit celebru anul trecut după ce a apărut într-un reportaj Recorder referitor la tăierile ilegale de pădure, iar la scurt timp după, pentru că a susținut că a fost bătut și amenințat cu moartea de reprezentanți ai “mafiei lemnului”, a fost prins făcând contrabandă cu țigări.

Nu e vorba de un mărunțiș, de câteva pachete, să poată spune cineva că e o înscenare, ci de peste 5500 de pachete cu țigări de contrabandă, cu o valoare de peste 700 de milioane de lei vechi, ascunse într-o mașină încărcată cu lemne.

Evenimentul s-a petrecut marți noaptea, pe 9 iunie, în jurul orelor 23:20, când un echipaj din cadrul Secției 11 Poliție Rurala Pojorâta, Post Poliție Moldova Sulița, aflat în serviciul de patrulare pe raza comunei Sadova, pe DN 17 A, a identificat o autoutilitară marca Seat, care circula din direcția comunei Vatra Moldoviței către centru comunei Sadova.

La momentul observării echipajului de poliție, autoutilitara a virat brusc spre dreapta, pe drumul de acces către Pensiunea Steaua Nordului din com. Sadova.

Drept urmare, echipajul de poliție s-a deplasat după autoturismul în cauză până în parcarea Pensiunii Steaua Nordului, unde autoturismul era staționat, cu fața către DN 17A, iar lângă autoturism se aflau două persoane de sex masculin.

După legitimarea celor două persoane, s-a stabilit că lângă autoturismul sus menționat se aflau Răzvan Ioan Cenușă, de 29 ani, din Vatra Moldoviței și Bujuleac Dumitru de 19 ani din Moldovița.

Fiind întrebați ce transportă cu autoutilitara în cauză, Răzvan Cenușă a spus că transportă niște deșeuri lemnoase.

Polițiștii nu s-au mulțumit doar cu explicația sa și au trecut la verificarea interiorului autoutilitarei, ocazie cu care, printre deșeurile de lemn s-au observat mai multe colete voluminoase, o parte fiind învelite în folie neagră.

După ce au fost îndepărtate o parte din deșeurile lemnoase, s-au observat mai mulți saci transparenți, ce conțineau cartușe de țigări de contrabandă marca PULL de culoare roșie.

În continuare s-a procedat la conducerea autoturismului identificat la sediul Poliției Municipale Câmpulung Moldovenesc, unde s-a procedat la inventarierea țigaretelor, ocazie cu care s-a constatat că în compartimentul de marfă se aflau un total 5518 pachete de țigarete ASHIMA și marca PULL, de proveniență extracomunitară, toate fiind netimbrate.

Prin Ordonanţa din 10.06.2020, organele de poliţie judiciară au dispus ridicarea cantităţii de 5518 pachete de țigarete si ridicarea în vederea indisponibilizării a autoturismului marca SEAT INCA, având o valoare estimată de aproximativ 9000 de lei.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 71.734 lei.

S-a administrat probatoriu pentru continuarea urmăririi penale față de Cenușă Ioan și Bujuleac Dumitru pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă calificată” și a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a suspecților.

În continuarea cercetărilor s-a făcut propunere de punere în mișcare a acțiunii penale față de suspecți, pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă calificată”, însușită de procuror prin ordonanță, care a opinat pentru luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile după expirarea ordonanțelor de reținere.

În urma celor petrecute marți noaptea, Răzvan Cenușă, considerat după povestea de anul trecut un model de corectitudine și dat ca exemplu la nivel național, fiind propus chiar și pentru titlul de “Omul anului 2019 în România”, de către PressOne, a rămas deja fără cantonul de care răspundea în cadrul Ocolului Silvic Moldovița, fiind înlocuit de un alt coleg, iar alte măsuri urmează să fie dispuse în funcție de evoluția urmăririi penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răzvan Cenușă, pădurarul care a pozat în victimă a mafiei lemnului, prins cu peste 5500 de pachete de țigări de contrabandă.
 Vizualizări articol: 9287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Răzvan Cenușă, pădurarul care a pozat în victimă a mafiei lemnului, prins cu peste 5500 de pachete de țigări de contrabandă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei