Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mai 2020 - Anul XXV, nr. 102 (7407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sindicatele din educație cer dotarea profesorilor cu tablete sau laptopuri pentru învățământul online

Luni, 4 Mai 2020 (11:41:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicatele din învățământul preuniversitar ce reprezentanților Statului român să pună în aplicare legea prin care se acordă sprijin financiar cadrelor didactice să își achiziționeze laptopuri, calculatoare ori tablete. 

De aproape două luni, de când școala s-a mutat în online, lipsa accesului la tehnologie a devenit o altă mare problemă importantă cu care se confruntă învățământul din România.

Și nu doar elevii au dificultăți în a participa la cursuri, ci și profesorii, motivele fiind aceleași – lipsa echipamentelor sau performanța slabă a acestora, lipsa de formare pentru a preda online etc.

În acest context,Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) cere aplicarea legii conform căreia profesorii pot primi bani pentru achiziționarea unor dispozitive pentru a putea ține lecții online, în condiții optime.

 Senatul României a adoptat în data de 28 aprilie 2020 un proiect de lege care prevede, printre altele, faptul că “personalul didactic de predare din învățământul de stat beneficiază anual de două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, din fonduri alocate de la bugetul de stat, pentru dezvoltare profesională și evoluție în carieră, precum achiziționarea de materiale și auxiliare didactice și curriculare, necesare procesului instructiv-educativ“.  

 

 

·       „Nu putem vorbi de lecții online de calitate”

 

 

Sindicaliștii spun că „profesorii au fost nevoite să își adapteze sistemul de predare desfășurat în sălile de clasă la noile condiții, prin munca la domiciliu. Potrivit legislației în vigoare, în momentul în care, în fișa postului, angajatorul stipulează că locul de muncă pentru lecțiile on-line este la domiciliul cadrelor didactice, acesta este obligat să le asigure toate condițiile pentru desfășurarea activității, ceea ce înseamnă că personalul didactic trebuie să aibă dispozitivele tehnice necesare. Sunt numeroase situații în întreaga țară în care cadrele didactice au folosit telefoanele personale pentru a le comunica elevilor teme, fișe de lucru și alte materiale didactice. În absența mijloacelor didactice necesare precum: tablete, laptopuri sau calculatoare, nu putem vorbi de lecții online de calitate”.

Astfel, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Președintelui României promulgarea acestei legi adoptate de Senat, cât mai repede.

„Astăzi vedem, poate mai bine ca niciodată, consecințele lipsei de interes și a investițiilor în educație, din ultimii 30 de ani. Nu s-a investit așa cum ar fi trebuit nici în infrastructura școlară, dar nici în resursa umană. Cât se mai dorește continuarea acestei politici dezastruoase?”, transmite FSLI.

Sindicaliștii mai subliniază că, alături de această măsură, este obligatorie și formarea cadrelor didactice pentru a-și putea desfășura activitatea în condiții optime.

  "Ar fi o mare greșeală a autorităților să nu pună în aplicare legea care a fost adoptată de Senatul României. Cadrele didactice au nevoie de aceste echipamente tehnice pentru a putea să își facă meseria, iar aici este de datoria Statului să ofere toate condițiile necesare. Școala on-line este oricum o provocare pentru întreg sistemul de învățământ românesc, pentru că, din păcate, față de alte țări dezvoltate, noi suntem cu ani buni în urmă. Pandemia cu noul coronavirus a scos la lumină și mai pregnant neajunsurile din școlile românești și neajunsurile cadrelor didactice", a mai declarat liderii FSLI.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele din educație cer dotarea profesorilor cu tablete sau laptopuri pentru învățământul online.
 Vizualizări articol: 1664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Sindicatele din educație cer dotarea profesorilor cu tablete sau laptopuri pentru învățământul online1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei