Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mai 2020 - Anul XXV, nr. 102 (7407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

13 persoane, din cele 68 internate la Centrul de la Zvoriștea, confirmate cu COVID-19

Luni, 4 Mai 2020 (14:48:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma testelor pentru COVID-19 făcute de Direcția de Sănătate Publică Suceava la Centrul de la Zvoriștea, rezultă că 13 persoane, din cele 68 internate, au fost confirmate pozitiv. Toți cei 13 beneficiari ai serviciilor sociale din Centrul de recuperare Zvoriștea  sunt asimptomatici la acest moment.

Inițial, DSP Suceava a testat angajații acestui centru. Din  cei 38 de angajați testați, un muncitor a fost depistat pozitiv la COVID-19 și 6 teste au fost neconcludente. La reluarea testărilor, din cele 6 teste neconcludente din rândul angajaților, a mai ieșit un test pozitiv, la o infirmieră care se afla în cadrul centrului. Cei doi salariați testați inițial pozitiv au fost externați din spital, având deja un test negativ și recomandarea de carantinare la domiciliu.

 

·       Măsuri de igienă și dezinfecție

După cum ne-a declarat Nicoleta Daneliuc, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava,șeful de centru de la Zvoriștea, împreună cu medicul și asistenții medicali, au efectuat  triajul epidemiologic al beneficiarilor, „astfel, cei 13 beneficiari testați pozitiv au fost  repartizați în dormitoare separate, complet izolați față de beneficiarii testați negativ, accesul făcându-se separat. Ca și în cazul celorlalte două centre, de la Sasca Mică și Costâna, am  solicitat, printr-o adresă scrisă catre DSP Suceava, să ne fie comunicate măsurile care se impun a fi întreprinse”.

Încă de la primele rezultate ale testărilor efectuate la CRRN Zvoriștea, pe lângă măsurile dispuse pentru respectarea Ordonanței Militare nr. 8/9.04.2020,  au rămas în vigoare regulile și dispozițiile emise anterior, îndeosebi cele referitoare la respectarea măsurilor de igienă și dezinfecție, precum și asigurarea stocurilor de medicamente, soluții și materiale de protecție. S-a impus, de asemenea, cu prioritate, instruirea personalului medical și folosirea  echipamentului necesar pentru protecție anti-COVID-19.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13 persoane, din cele 68 internate la Centrul de la Zvoriștea, confirmate cu COVID-19.
 Vizualizări articol: 2148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
13 persoane, din cele 68 internate la Centrul de la Zvoriștea, confirmate cu COVID-195.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei