Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2020 - Anul XXV, nr. 98 (7403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tuneluri de dezinfecție și verificarea temperaturii de la distanță, măsuri de siguranță propuse de primarul Sucevei pentru reînceperea cursurilor

Miercuri, 29 Aprilie 2020 (19:04:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când vor reveni la cursuri, elevii din municipiul Suceava ar putea fi obligați să treacă mai întâi printr-un tunel de dezinfectare, dar li se va lua și temperatura, la distanță, cu ajutorul unor termometre speciale.

Aceste măsuri de siguranță, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, au fost propuse de primarul Sucevei, Ion Lungu, directorilor unităților de învățământ, urmând să fie implementate, acolo unde este posibil, în perioada următoare.

“O problemă importantă pe care încercăm să o gestionăm este de reîncepere a anului școlar, chiar de s-a amânat acest moment până în luna septembrie. Totuși, sunt categorii de elevi din anii terminali, care vor veni la școală să dea bacalaureatul și alte examene. Referitor la siguranța celor care vin la școală, o variantă pe care o luăm în calcul este cea de efectuare a unui triaj la intrarea la ore, folosind termometrele non-contact, cu citire la distanță, dar și cea de montare de tuneluri de dezinfectare. Noi facem deja asta la Primăria Suceava, unde am cumpărat trei asemenea termometre, plus un tunel de dezinfectare. Vom vedea dacă aceste variante sunt posibile și la școli, care au bugete consistente, iar în măsura în care va fi necesar și Primăria Suceava poate face rectificări”, a spus edilul sucevean.

Tunelul de decontaminare montat la primărie, asemănător celor utilizate de multe spitale din țară, are 8 surse de pulverizare concomitentă, ajustabile pe înălțime, comandate printr-un întrerupător. Astfel, cei care intră în clădire trec printr-o “barieră” formată din substanțe biocide, pentru scăderea riscurilor de contaminare cu viruși, precum noul coronavirus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tuneluri de dezinfecție și verificarea temperaturii de la distanță, măsuri de siguranță propuse de primarul Sucevei pentru reînceperea cursurilor.
 Vizualizări articol: 1524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Tuneluri de dezinfecție și verificarea temperaturii de la distanță, măsuri de siguranță propuse de primarul Sucevei pentru reînceperea cursurilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei