Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2020 - Anul XXV, nr. 98 (7403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gheorghe Flutur a preluat problemele fermierilor suceveni pentru a le transmite spre rezolvare Guvernului

Miercuri, 29 Aprilie 2020 (15:57:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit miercuri cu reprezentanți ai sucevenilor care lucrează în agricultură, ferme vegetale și crescătorii de animale, și în industria alimentară. Gheorghe Flutur a continuat astfel serie întâlnirilor cu reprezentanții mediului economic din județul Suceava pentru a afla direct de la aceștia problemele cu care se confruntă. „Ne-a interesat să discutăm despre problemele cu care se confruntă aceștia în condițiile crizei generate de pandemia de COVID-19. În urma discuţiilor au rezultat o serie de concluzii specifice județului Suceava care, alături de toate celelalte care vor sosi în perioada următoare, vor fi trimise și la Guvern”, a spus Flutur. Preşedintele CJ Suceava a subliniat faptul că fenomenul secetei afectează și județul Suceava, el subliniind că la această dată fermierii au la dispoziție fonduri europene, respectiv 40 milioane de euro, care ar putea să fie atrase și pentru combaterea secetei.

„Pentru fermele mici și mijlocii, în număr de peste 30.000 în județul Suceava, care dețin, fiecare, suprafețe de 1-5 hectare, ar fi bine-venite agregate de irigat, cu pompe și coloane de irigat, care ar costa de la 30.000 la 35.000 euro. Cum an de an seceta afectează suprafețe tot mai mari, se propune stimularea producătorilor români pentru a produce semințe de soiuri rezistente la secetă”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că pentru zootehnie sprijinul ar putea veni prin ajutoare de minimis pentru achiziția de juninci pentru carne și lapte, purcei și berbecuți. Flutur a precizat că județul Suceava are un potențial mare în domeniul zootehniei, drept care trebuie încurajat mai mult acest sector. „În caz contrar va fi afectată și buna valorificare a producției vegetale, care ar putea să plece în bună măsură la export, ca materii prime”, a arătat șeful administrației județene. El a mai spus că în domeniul pomiculturii este foarte importantă continuarea finanțărilor cu fonduri europene pentru reconversie, adică  schimbarea pomilor fructiferi îmbătrâniți.

„Trebuie încurajată înființarea de noi ferme în județul Suceava în agricultură și industria alimentară. Astfel, prin procesarea producției vegetale și animale, se vor obținere beneficii economice sporite”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur a preluat problemele fermierilor suceveni pentru a le transmite spre rezolvare Guvernului.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Gheorghe Flutur a preluat problemele fermierilor suceveni pentru a le transmite spre rezolvare Guvernului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei