Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 285 (5492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bărbaţi din comuna Mănăstirea Humorului, urmăriţi penal pentru evaziune fiscală cu material lemnos

Vineri, 6 Decembrie 2013 (11:52:11)

Pe data de 5 decembrie, la propunerea IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi penale faţă de doi bărbaţi din comuna Mănăstirea Humorului, Constantin H., de 42 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, şi faţă de Gheorghe B., de 42 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Constantin H., în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Mănăstirea Humorului, în perioada februarie-aprilie 2011 a înregistrat în contabilitate operaţiuni fictive de achiziţie material lemnos pe baza unor documente falsificate, ce nu pot fi considerate documente legale de provenienţă. Aceste documente i-au fost furnizate de Gheorghe B., iar cantitatea totală de material lemnos achiziţionată pe baza acestor documente este de 206,87 mc lemn rotund răşinoase, în valoare totală de 39.305,30 lei.

Prin această activitate infracţională s-a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 15.722 lei, din care 6.289 lei reprezentând impozit pe profit şi 9.433 lei TVA suplimentar de plată.

Gheorghe B. este acuzat că a completat cu date false avize de însoţire material lemnos, facturi fiscale şi chitanţe pe care le-a înmânat ulterior lui Constantin H., pentru a şi le înregistra în contabilitatea firmei.

Tot joi, la propunerea IPJ Suceava a fost confirmată de către unitatea de parchet competentă începerea urmăririi penale faţă de Radu M., de  46 ani, din comuna Mănăstirea Humorului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

În calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Mănăstirea Humorului, în perioada martie - aprilie 2011 a  înregistrat în contabilitate operaţiuni fictive de achiziţie material lemnos pe baza unor documente falsificate, ce nu pot fi considerate documente legale de provenienţă. Aceste documente i-au fost furnizate de către acelaşi Gheorghe B., iar cantitatea totală de material lemnos achiziţionată pe baza acestor documente  este de 208,58 mc lemn lucru răşinoase, în valoare totală de 39.630,20 lei.

Prin această activitate infracţională s-a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 15.852 lei, din care 6.341 lei reprezentând impozit pe profit şi 9.511 lei TVA suplimentar de plată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbaţi din comuna Mănăstirea Humorului, urmăriţi penal pentru evaziune fiscală cu material lemnos.
 Vizualizări articol: 1891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bărbaţi din comuna Mănăstirea Humorului, urmăriţi penal pentru evaziune fiscală cu material lemnos5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei