Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 feb 2011 - Anul XVI, nr. 32 (4630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Poliţiştii de frontieră de la Siret arestaţi vineri, suspendaţi din funcţii

Miercuri, 9 Februarie 2011 (16:24:58)

Poliţiştii de frontieră suceveni din Punctul de Trecere a Frontierei Siret care au fost arestaţi, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti au fost suspendaţi din funcţie, conducerea IJPF Suceava dispunând cercetarea prealabilă a acestora în regim de urgenţă.
Purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch Seriţan, a declarat, miercuri, că cei 54 de poliţişti de frontieră de la PTF Siret reţinuţi în cursul săptămânii trecute au fost suspendaţi din funcţii conform procedurilor legale la data emiterii mandatelor de arestare pe numele acestora.
El a spus că, în cazul lor, conducerea IJPF Suceava a dispus cercetarea prealabilă în regim de urgenţă.
În ceea ce îi priveşte pe cei patru vameşi arestaţi în urma descinderilor din PTF Siret, Direcţia Regională Vamală Iaşi nu a primit până în prezent o informare oficială din partea organelor de cercetare privind situaţia lor.
Purtătorul de cuvânt al DRV Iaşi, Liana Barbu, a declarat că această instituţie nu a fost notificată oficial de organele de cercetare despre situaţia celor patru şefi de tură din PTF Siret.
Ea a arătat că imediat ce o astfel de informare va fi transmisă la DRV Iaşi aceasta va fi trimisă la ANV care va dispune în ceea ce priveşte suspendarea acestor vameşi din funcţie.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac cercetări penale faţă de 59 de persoane, între care un comisar de poliţie de frontieră, lucrători de poliţie la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Siret-Suceava şi lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret.
Astfel, în 6 februarie, au fost arestaţi Aurel Anea, comisar de poliţie, fost şef al PTF Siret, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi constituire de grup infracţional organizat şi patru lucrători vamali, şefi de tură: Sorin Constantin Şcalad, Nicu Cezar Şchiopu, Lazăr Ungureanu, Simion Coroliuc, pentru dare de mită în formă continuată
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii de frontieră de la Siret arestaţi vineri, suspendaţi din funcţii.
 Vizualizări articol: 1016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii de frontieră de la Siret arestaţi vineri, suspendaţi din funcţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei